PvdA Zwijndrecht de straat op voor betaalbaar wonen

ZWIJNDRECHT – De PvdA Zwijndrecht gaat op zaterdag 19 februari massaal de straat op voor een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Onder aanvoering van lijsttrekker Gerard Slotema gaan kandidaat-raadsleden en vrijwilligers om 11:00 uur naar de winkelcentrum Walburg en Kort Ambacht. Ze gaan de straat op met het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld.

Lijsttrekker Gerard Slotema: “Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in Zwijndrecht is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Studenten, starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders!”

Het Woonmanifest bevat 9 punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat minstens 40 procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft.

De PvdA Zwijndrecht is zaterdag 19 februari van 11:00 tot 12:00 uur te vinden in winkelcentrum Walburg en van 13:00 tot 14:00 uur in Kort Ambacht. Ben je er dan niet, maar wil je toch iets kwijt over de woonproblematiek in Zwijndrecht? Neem dan contact op met de PvdA door een mail te sturen naar PvdAZwijndrecht@gmail.com. Wil je het Woonmanifest tekenen? Dat kan vanaf zaterdag op pvda.nl.