Portret van oud-burgemeester Schrijer onthuld

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo en oud burgemeester Dominic Schrijer onthulden maandagavond het portret van de voormalig burgervader in de Trouwzaal van het oude Raadhuis in Zwijndrecht.

Bij de onthulling waren college- en raadsleden aanwezig, evenals de kunstenaar Barbara Kruyt. In haar woonplaats Dordrecht geeft Kruyt al jarenlang les in portretschilderen. Ook is ze lid van Teekengenootschap Pictura, het oudste, nog bestaande tekengenootschap van Nederland.
 
Verguld
Oud-burgemeester Dominic Schrijer is verguld met het resultaat en tevreden over de totstandkoming van het olieverfschilderij: “Barbara Kruyt heeft haar sporen als kunstenaar in de regio en in het land meer dan verdiend. Ik voel me vereerd dat zij mij op het doek heeft vastgelegd.”
 
Corona
Over de totstandkoming van het schilderij vertelt Barbara Kruyt: “Bij de start van de opdracht kreeg ik corona. Het duurde een week of vier, ik was goed ziek en werd thuis verpleegd. Toen ik het penseel weer oppakte, ging het maar moeizaam. Ik dacht erover om de opdracht terug te geven. Maar door de aanmoediging en het geduld van de gemeente, wist ik door te zetten en het portret af te leveren. Het was een heel warme en prettige samenwerking.”
 
Collegekamer
Het schilderij krijgt een plek in de kamer van het college van burgemeester en wethouders in het Raadhuis. Daarmee is het kunstwerk het nieuwste deel in een lange traditie van portretten van oud-burgemeesters van Zwijndrecht.

+