Politie pakt in Schiedam verdachte op van dodelijke schietpartij bij winkelcentrum Walburg

Foto: MediaTV

SCHIEDAM – De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.30 in de omgeving van Kethelbrug in Schiedam de 49-jarige voortvluchtige Minh Nghia V., ook bekend als Lucky, aangehouden. Hij wordt verdacht van moord en poging tot moord op twee vrouwen in Zwijndrecht.

Volgens de politie kon door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk de verdachte door de Dienst Special Interventies worden aangehouden en ingesloten. Op het moment van zijn aanhouding zat de verdachte alleen in een auto. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek, aldus de politie.

Schietincident

Op zaterdagmiddag 21 januari overleed een 66-jarige Dordtse vrouw na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn ex-partner, raakte toen zwaargewond. Sindsdien is onvermoeid naar de verdachte gezocht waar hulp van publiek een grote rol speelde. Ook werd er een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor een tip die zou leiden tot zijn aanhouding.


Lang strafblad

De uit Vietnam afkomstige verdachte woonde in Rotterdam en heeft een lang strafblad. Zo was hij al eens veroordeeld voor een gewelddadige overval op een geldloper in een winkelcentrum in Zoetermeer en komt zijn naam voor in onderzoeken naar overvallen op banken in Heerjansdam en Heemstede. De politie gaat er vanuit dat hij de afgelopen weken ook hulp kreeg uit een groot netwerk van helpers om zo uit de handen van de politie te blijven. Maar ook om na de schietpartij destijds uit Zwijndrecht weg te kunnen komen. De man maakte daarbij onder meer gebruik van drie verschillende auto’s. Het onderzoek is dan ook zeker niet afgerond, aldus een woordvoerder.