Peuters Yes! Kinderopvang leren spelenderwijs door Yes!-online

ZWIJNDRECHT- Tot 11 mei 2020 zijn alle kinderopvanglocaties gesloten en alleen geopend voor noodopvang. Ook Yes! Kinderopvang vangt alleen kinderen op die gebruikmaken van de noodopvang. Toen dit bekend werd heeft het pedagogisch team van Yes! direct een plan gemaakt om de kinderen alsnog te stimuleren in hun ontwikkeling. Hier is een mooi online aanbod uitgekomen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Met dit online aanbod krijgen ouders tips en leuke activiteiten om samen met hun peuter uit te voeren. De pedagogisch medewerkers maken leuke videoboodschappen die horen bij een thema. Ouders én kinderen zijn razend enthousiast over het aanbod.

Online peuteraanbod

Het online programma bestaat uit leuke tips en activiteiten gericht op de ontwikkeling van de peuters. Ouders voeren de activiteiten samen met hun peuter uit. Zo leren peuters spelenderwijs nieuwe begrippen en vaardigheden. Net als op de opvang. Ouders ontvangen een instructievideo waarin twee pedagogisch medewerkers van Yes!, Angela en Marja, een thema inleiden. Ouders ontvangen iedere twee weken een nieuwe thema-instructie.
Pedagogisch medewerker Marja: ‘Doordat we momenteel alleen geopend zijn voor noodopvang missen we de kinderen enorm! Door het maken van de video’s hebben we toch het gevoel dat we nog contact hebben met de kinderen. En gelukkig krijgen we ook leuke foto’s terug van de kinderen, zo fijn! Het aanbod is voor kinderen van 2 tot 4 jaar, omdat kinderen vanaf 4 jaar al veel huiswerk via school krijgen’.
Ook de andere pedagogisch medewerkers binnen Yes! maken leuke video’s voor de kinderen. Allemaal in het teken van het thema van die periode. Ze lezen boekjes voor, spelen een poppenkastspel, zingen liedjes en spelen spelletjes. Zo blijven de kinderen hun eigen ‘juffen’ zien. Ook in deze tijd zijn de pedagogisch medewerkers buitengewoon betrokken bij de kinderen! De peuters geven aan dat ze nu ook ‘huiswerk’ krijgen, net als hun grote broer of zus. Ze blijven maar naar de filmpjes van de medewerkers kijken volgens Yes!. Zo blijft er toch contact en daar zijn de ouders én kinderen heel blij mee.

VVE-kinderen

Yes! Kinderopvang vangt ook VVE(Voor- en vroegschoolse educatie)-kinderen op. Deze kinderen hebben een indicatie vanuit de gemeente en volgen een programma gericht op onderwijs- of ontwikkelachterstand bij jonge kinderen te verminderen, waardoor ze een betere start maken aan het begin van de basisschool. Ook voor deze kinderen is het online peuteraanbod heel belangrijk. Anne Loes Hurkmans, pedagoog van Yes! Kinderopvang, vertelt hierover: ‘Vooral voor deze kinderen is het belangrijk dat de ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ze hebben een taalachterstand of sociaal-emotionele indicatie. Door ons online aanbod met video’s, blijven zij vertrouwd met onze pedagogisch medewerkers. Helaas is deze doelgroep online niet volledig te bereiken, daarom hebben we het thema-aanbod ook geprint. Onze pedagogisch medewerkers hebben de enveloppen rond gebracht, zodat ook deze gezinnen het aanbod ontvangen.’ Pedagogisch medewerker Angela heeft geholpen met het rondbrengen van deze enveloppen: ‘We hebben de peuters post bezorgd met daarin leuke activiteiten om samen met de ouders thuis te bekijken en te maken. De reacties van de kinderen en ouders waren zo fijn. Ze zwaaiden enthousiast voor het raam of kwamen even naar buiten op gepaste afstand. Als je al die gezichtjes weer ziet, geeft je dat een heel warm gevoel

Meer informatie

Benieuwd naar een video uit het online aanbod? Kijk dan eens op één van de Facebook-locatiepagina’s! Op www.yeskinderopvang.nl vindt u alle informatie, ook over de opvang van Yes! Kinderopvang!