Peter Kalkman nieuwe gemeentesecretaris Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Peter Kalkman is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Hij begint op 1 juni aan zijn nieuwe baan.

Peter Kalkman volgt interim-gemeentesecretaris Anne de Baat op. De Baat nam in oktober de ambtelijke leiding in Hendrik-Ido-Ambacht over van Dré Martens die in dezelfde functie in Drimmelen aan de slag ging.

Samenwerking

Burgemeester Jan Heijkoop kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking: “Ik heb er alle vertrouwen in dat wij als college, organisatie en gemeenteraad op een prettige en constructieve manier met de heer Kalkman gaan samenwerken. Hij past goed bij onze organisatie en kan samen met de ambtenaren en het bestuur de organisatie verder ontwikkelen. Zo blijven wij samen bijdragen aan een Hendrik-Ido-Ambacht waarin het prettig wonen, werken en recreëren is.”

Achtergrond

Peter Kalkman is de afgelopen jaren werkzaam geweest in de gemeente Goeree-Overflakkee. De laatste vijf jaar in de functie van directeur. De jaren daarvoor als concerncontroller. De heer Kalkman is bekend met de regio, woont in Barendrecht en heeft ervaring in zowel de publieke sector als ook in het bedrijfsleven.

Peter Kalkman: “Ik heb de eerste kennismaking met Hendrik-Ido-Ambacht als zeer prettig ervaren en kijk uit naar de verdere samenwerking. Samen met de organisatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de samenleving van Hendrik-Ido-Ambacht, zowel lokaal als in de regio.”