STREEKNIEUWS- Vrijdag 19 april was voor de zesjarige Pax van de Griek met recht een Goede Vrijdag! Met zijn bezoek aan Speelnatuur op Tiengemeten bleek hij namelijk de 100.000e bezoeker van de natuurspeeltuin. Hij werd samen met zijn broertje feestelijk onthaald door het team vrijwilligers van Speelnatuur met een lekkere taart. Pax ontving bovendien een 10-rittenkaart voor Speelnatuur en kan zich voortaan als een echt OERRR-kind op pad: als OERRR-lid met pet én t-shirt. Pax: “Wat cool! Dit had ik echt niet verwacht!”.

Speelnatuur op Tiengemeten

In 2012 opende Natuurmonumenten op Tiengemeten de grootste Speelnatuur van OERRR in Nederland. Meteen sinds de opening was het een groot succes. De 4,5 hectare ruig speelterrein is in trek bij zowel jonge gezinnen als scholen. Het terrein is zo ontworpen dat er voor ieder kind een uitdagend en aantrekkelijk stukje is om te ontdekken. Spelenderwijs ontdekken ze de natuur en ondervinden zelf wat de natuur voor hen in petto heeft. Ze zijn de hele dag in beweging, sjouwen en bouwen, hebben plezier en worden lekker moe. Vies worden mag, maar hoeft niet! Want naast de modderglijbaan is er nog veel meer te beleven: bouw een hut of een vlot. Spelen in de natuur prikkelt de zintuigen en stimuleert een gezonde motorische, emotionele en sociale ontwikkeling. De voorzieningen in Speelnatuur zijn prima: er zijn toiletten, douches en kleedhokjes. Ook een speciale rolstoel voor dit terrein is beschikbaar. Natuurmonumenten adviseert om schone kleren en een handdoek mee te nemen.

OERRR

Speelnatuur op Tiengemeten is OERRR: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje.