‘Passion4kids2021 leeft echt’

ZWIJNDRECHT– Op woensdag 31 maart om 19.00 uur wordt deunieke online-uitvoering van Passion4kids op het YouTubekanaal van PIT kinderopvang & onderwijs geplaatst zodat iedereen mee kan genieten van deze muzikale vertolking van het paasverhaal uit de Bijbel. Angela de Geus, teamleider van christelijk kindcentrum De Rank in Heerjansdam en nieuwkomer in het PIT-team dat jaarlijks Passion4kids organiseert, is benieuwd naar het resultaat.

“Tot december vonden we dat er dit jaar geen sprake kon zijn van een uitvoering van Passion4kids, maar het begon te kriebelen. In het voorjaar van 2020 hadden we filmopnames gemaakt als onderdeel van de live-uitvoering die we toen helaas hebben moeten afgelasten vanwege de coronamaatregelen. Er moest toch een mogelijkheid zijn om die beelden te gebruiken? We bedachten een oplossing en toen werd het in korte tijd heel druk, met snelle besluiten en veel acties, de hele dag door. Kinderen vragen of ze de hoofdrol waar ze vorig jaar voor hadden geoefend nu wilden spelen, maar dan op film, kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten en nu op de middelbare school zitten, benaderen, digitale audities organiseren voor de vrijgekomen rollen, thee en koffie klaarzetten voor de opnames bij de Heerjansdamse molen, ouders informeren… Ik was een soort vliegende keep. Pittig om te doen, maar het gaf ons ook ongelofelijk veel energie. Dat de kinderen zo ontzettend enthousiast zijn, speelt daarbij zeker een rol. Je ziet hen groeien en er trots op zijn dat ze met elkaar iets moois neerzetten dat voor veel mensen waardevol is.”

Erbij betrekken

De teamleider werkt elf jaar bij PIT. “Ik had Passion4kids als een van de vele mensen in het publiek al vaak live gezien, maar dan besef je niet wat er allemaal bij komt kijken om zo’n uitvoering mogelijk te maken. Qua organisatie was voor mij dus alles nieuw, maar eigenlijk was dit keer alles anders voor het Passion4kids-team. Natuurlijk is het jammer dat Passion4kids niet live is, maar een onlineversie biedt ook weer mogelijkheden. Zo gaan we met de groepen op de kindcentra van PIT de film op Witte Donderdag terugkijken. Ook zijn we blij dat, nu we geen Kerst en Pasen in de kerk kunnen vieren door corona, we op deze manier toch het paasverhaal aan de kinderen kunnen meegeven en ook heel veel mensen bij het paasfeest kunnen betrekken. Passion4kids leeft echt. Bij de kinderen, de ouders, de mensen in de zorginstellingen, de kerken, eigenlijk in heel het dorp. Met elkaar kijken we uit naar de première op YouTube!”

Passion4kids2021 gaat op 31 maart om 19.00 live op het YouTubekanaal van PIT kinderopvang & onderwijs (https://www.youtube.com/channel/UCNj0ADeNGNOzC-PhELYrfKg) en wordt diezelfde avond om 20.00 uur uitgezonden op ATOS TV (zie voor het kanaal https://www.atosrtv.nl/omroep/ontvangst/) en via de website van ATOS.