Passion4kids: de cast van 2021

ZWIJNDRECHT- – De cast van Passion4kids 2021 van PIT kinderopvang & onderwijs is bekend. Voor kindcentrum De Rank zijn er hoofdrollen weggelegd voor Felicia als Maria en voor Lize die Pilatus speelt. De rol van Jezus wordt net als in 2019 vertolkt door Rieks, Lisa is opnieuw Petrus en Sacha kruipt in de huid van Judas. Zij zijn alle drie afkomstig van kindcentrum De Notenbalk. De vrienden van Jezus worden gespeeld door Janoah, Akasha, Kiki en Luuk van De Rank en door Sander en Annelyn van De Notenbalk.

Felicia (groep 7) en Lize (groep 5) hebben al vaker in Heerjansdam hun zangtalent laten horen, onder andere in de Dorpskerk. Zingen is hen met de paplepel ingegoten; de moeder van Felicia kan heel goed zingen, de vader van Lize ook en haar moeder is zangeres en zangjuf. “Ze heeft geholpen met oefenen voor Passion4kids,” vertelt Lize trots. Ze is dit jaar het jongste castlid en heeft als enige auditie moeten doen. “De andere hoofdrollen worden vertolkt door degenen die vorig jaar na de audities waren gekozen, maar die van Pilatus was weer vrij. Door corona was mijn auditie digitaal, dat was wel fijn.” Nadat ze eerder had meegedaan in het koor, wilde Felicia vorig jaar dolgraag een hoofdrol. “Ik had geluk. Leuk vind ik het contact met de kinderen van De Notenbalk, de fotoshoots, de opnames en de interviews. Jammer vind ik dat ik niet live zing op het podium en dat we geen koor hebben. Vorig jaar had ik vijf liedjes ingestudeerd en die staan nu ook weer op het programma plus een extra lied dat ik heel graag wilde zingen. Dat maakt me zo blij!”

Emoties

Het spelen van een hoofdrol is voor Rieks, Lisa, Sacha en Annelyn (allen groep 8) niet nieuw, zij schitterden al eerder in Passion4kids. Rieks: “Vorig jaar zouden we weer op het podium staan, maar dat ging door corona niet door. Dit jaar is ook anders dan anders, maar we zijn blij dat we het nu online toch kunnen laten doorgaan. De filmopnames waren heel leuk en zijn in een dag gelukt.” In de loods waar de opnames plaatsvonden, was het flink koud. “Maar je kunt natuurlijk niet je jas aanhouden,” aldus Felicia. Lize: “Gelukkig was het water in de kom waarin ik als Pilatus mijn handen in onschuld was, lekker warm.” De kinderen zien ook voordelen aan de online uitvoering op het YouTubekanaal van PIT kinderopvang & onderwijs. Sacha: “Bij een film kan de cameraman inzoomen waardoor je meer van ons ziet dan wanneer we op het podium staan. Ook handig van de opnames is dat we het nu opnieuw konden doen als dat nodig was. Op het podium heb je maar één kans.” Passion4kids vraagt volgens Lize naast zingen nog een talent. ”We moeten ons inleven in de emoties van onze rol. Zo is Pilatus boos en Maria heel verdrietig. Dat moet je dan ook wel goed acteren.”

De kinderen vinden het belangrijk dat iedereen weet wat er met Pasen is gebeurd en het paasverhaal kent. Lisa: “We hopen dat er heel veel mensen gaan kijken. Natuurlijk gaan wij het bij familie en vrienden promoten. Op Witte Donderdag gaan we ’s ochtends met alle kinderen van ons kindcentrum nog een keer naar de film kijken.” Annelyn besluit: “Dat wordt net als de online première op woensdag 31 maart om 19.00 uur echt heel mooi en bijzonder!” Voor meer informatie: www.pit-ko.nl/passion4kids, passion4kids op Facebook en passion4kidszwijndrecht op Instagram.