DRECHTSTEDEN – Niet alleen de cast van The Passion 2019, maar ook die van Passion4kids 2019 van PIT kinderopvang & onderwijs is bekend. De rol van Jezus wordt vertolkt door Rieks, Annelynn speelt Pilates, Natasja heeft net als vorig jaar de rol van Maria, Maaike is Petrus en Laura kruipt voor het tweede jaar in de huid van Judas. De vrienden van Jezus worden gespeeld door Lisa, Sacha, Ouarda, Onur en Benjamin.

Kinderen en leerkrachten van de christelijke kindcentra De Notenbalk, Het Akkoord en De Rank, maar ook een groep PIT’ers, ouders en andere vrijwilligers zijn hard bezig om ook van de lustrumeditie van Passion4kids een prachtig spektakel met zang, spel en dans te maken. De hoofdrolspelers zijn afkomstig uit groep 6 tot en met 8 van kindcentrum De Notenbalk. “We hebben auditie gedaan en zijn gekozen. Zingen is mijn lust en mijn leven,” aldus Rieks. Voor Annelynn is naast zingen ook dansen een van haar hobby’s, terwijl Laura vooral graag acteert. “Het maakt me gewoon blij.” Naast dat ze het leuk vinden om te zingen, dansen en acteren, benadrukken de kinderen dat ze ook het bijzondere verhaal van Pasen willen vertellen. “We zitten niet voor niets op een christelijk kindcentrum.”

Samen
Na de audities was het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. “Dat doen we onder leiding van juf Elizabet. Zo leuk dat Passion4kids door kinderen wordt uitgevoerd en dat we nu heel veel samen zingen,” vindt Onur. “De liedjes zitten voortdurend en voor altijd in je hoofd,” vult Ouarda aan. Inmiddels zijn de kinderen een dag in de studio van de Popcentrale in Dordrecht geweest om geluidsopnamen te maken die in de filmbeelden worden gemonteerd. “Voor alle duidelijkheid: wat we op 17 april op het podium zingen, is echt 100% live,” vertelt Benjamin. Volgens Lisa vinden deze maand ook de filmopnamen plaats waarvan de beelden tijdens de uitvoering van Passion4kids worden getoond op grote videoschermen. Sacha: “Dit doen we in Heerjansdam en Zwijndrecht, samen met de kinderen van De Rank en Het Akkoord.”

Voorproefje
De kinderen kunnen niet wachten tot ze op 17 april op het Raadhuisplein in Zwijndrecht staan. Of ze zenuwachtig zijn? “Van tevoren wel, maar zodra we met alles erop en eraan op het podium bezig zijn, is het geweldig om te doen,” spreekt Maaike uit ervaring. “Het is tegelijk spannend en leuk.” Wat ze allemaal jammer vinden, is dat veel mensen veel tijd en energie steken in Passion4kids terwijl die maar een keer wordt opgevoerd. Dat kan toch anders? Juf Elizabet: “Wilt u een voorproefje van Passion4kids? Mail naar info@pit-ko.nl. Misschien kunnen we try-outs organiseren. Verder hopen we dat u allemaal als publiek naar het Raadhuisplein komt om Passion4kids mee te beleven. Het wordt echt heel mooi en speciaal!”

Voor meer informatie: https://www.pit-ko.nl/passion4kids, passion4kids2019 op Facebook en passion4kidszwijndrecht op Instagram.