Passion4kids 2022 live en met publiek in Hendrik-Ido-Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op woensdag 13 april heeft Hendrik-Ido-Ambacht de primeur: vanaf 18.30 uur vindt dan Passion4kids 2022 van PIT kinderopvang & onderwijs voor het eerst in deze gemeente plaats. Live en met publiek in het Baxpark, als de coronasituatie blijft zoals deze nu is.

Passion4kids is een uniek muziekevenement – naar het voorbeeld van de bekende tv-productie The Passion – waarbij kinderen aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het paasverhaal over de laatste uren van het leven van Jezus en van hoop voor de toekomst vertellen. Voerde De Notenbalk van PIT in Zwijndrecht in 2015 Passion4kids als eerste kindcentrum in Nederland uit, dit jaar is het de beurt aan de kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten van De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom, de drie kindcentra van PIT in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarbij krijgen ze hulp van ouders en andere vrijwilligers.

Elkaar steunen

In december is met de voorbereidingen gestart. De kinderen hebben via filmpjes auditie gedaan voor de hoofdrollen, de muziek is gekozen, het koor is samengesteld en de zangrepetities zijn begonnen. Marleen de Gruijter, directeur kinderopvang & onderwijs van De Wijngaard: “Maar pas toen duidelijk werd dat na een jaar waarin Passion4kids moest worden afgelast en een jaar waarin de kinderen van De Rank Passion4kids via YouTube hebben uitgevoerd, we nu weer live en met publiek mogen optreden zijn we echt losgegaan.”

“We hebben de studio-opnames achter de rug en gaan de komende week op locaties in Ambacht filmen,” haakt Caroline Scheurwater, directeur kinderopvang & onderwijs van De Meander, in. “Ook zijn we druk bezig met het vinden van sponsoren en het bekijken van de route voor de tocht met het verlichte kruis waaraan de kinderen, hun ouders en andere betrokkenen en belangstellenden kunnen deelnemen.”

Passion4kids is verbonden met de christelijke identiteit van PIT kinderopvang & onderwijs. Ronald van der Veen, directeur kinderopvang & onderwijs van De Tweestroom: “Het is en blijft elk jaar opnieuw mooi en uitdagend om Passion4kids te organiseren. Bij iedere editie blijkt weer wat een bijzondere talenten de kinderen in huis hebben. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen samenwerken, elkaar steunen en met veel plezier toewerken naar 13 april.” Voor meer informatie: www.pit-ko.nl/passion4kids.