Overnachten blijft mogelijk in ziekenhuis Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT –  Overnachten op de ziekenhuislocatie Zwijndrecht verdwijnt niet helemaal, zoals eerder de bedoeling was. Patiënten kunnen na een operatie ook in de toekomst één of enkele doordeweekse nachten worden opgenomen op de ‘shortstay’. De bedoeling is om daar een centrum van planbare zorg te maken.

“Door een overnachtingsmogelijkheid te behouden, kunnen we van Zwijndrecht bij uitstek de locatie maken waar de meeste planbare, niet-complexe ingrepen plaatsvinden”, zegt Annemiek Rutters, lid van de Raad van Bestuur. “Dit wordt hét kenmerk en het sterke punt van de locatie Zwijndrecht. Patiënten worden in een gastvrije sfeer snel en goed geholpen.”

De verpleegafdelingen van onder meer Cardiologie en Interne Geneeskunde gingen in het begin van de coronapandemie versneld dicht in Zwijndrecht en keren niet terug. Het in fasen opbouwen van het centrum begint na de zomer van 2022.

Eerst is het specialisme Orthopedie aan de beurt. Rutters: “We gaan uiteindelijk grotere aantallen patiënten opereren in Zwijndrecht dan nu, denk bijvoorbeeld ook aan handpolschirurgie, maagverkleiningen, liesbreuken en staaroperaties. Dit is op de schaal van Zwijndrecht uitstekend te organiseren, met de service en snelheid die zelfstandige behandelcentra ook bieden.”