Opnieuw Goede Doelen Molentocht in augustus

DRECHTSTEDEN –  De DTC (Dordtse Toer Club) “De Mol” organiseert haar traditionele Goede Doelen Molentocht op zaterdag 27 augustus. De opbrengst van de molentocht gaat dit jaar naar de stichting ALS Nederland en KWF Kankerbestrijding.

Alle routes (120 km, 80 km en 40 km) zijn volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn (haar) eigen tempo fietsen kan. Voor de afstanden van 120 en 80 kilometer is het dragen van een fietshelm verplicht. Deze routes zijn uitermate geschikt voor de sportieve en recreatieve fietser.

Net zoals de langere routes gaat ook de 40 km route door een mooi gedeelte van de Albasserwaard en is deze natuurlijk ook geschikt voor de fietsers op een e-bike. Tijdens de tocht is er te genieten van de prachtige natuur met de veenriviertjes, allerlei vogelsoorten inclusief de ooievaar en misschien -met een beetje geluk- de zilverreiger. En natuurlijk zijn er de talloze molens te bewonderen.

De volgauto van de Mol is ook van de partij zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden. De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) in Dordrecht. De verschillende routes zijn te downloaden via de website van DTC de Mol, https://www.dtcdemol.nl/programma/goededoelen-molentocht.

Inschrijven is mogelijk vanaf 07:15 uur.

    * de vertrektijden voor de 120 kilometer zijn tussen 08:00 en 09:00 uur

    * de vertrektijden voor de 80 kilometer zijn tussen 09:00 en 10:00 uur

    * de vertrektijden voor de 40 kilometer zijn tussen 09:00 en 11:00 uur

    * tot ongeveer 16:00 uur is het clubhuis open.

Kleed- en douchegelegenheid is het clubhuis aanwezig.‍ De deelname aan de Goede Doelen Molentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol. De kosten voor deelname aan de Goede Doelen Molentocht bedraagt € 5,00. Leden NTFU ontvangen € 1,00 korting en wordt er voor hen gebruik gemaakt van het Scan en Go systeem.