Opening Picture This! bij KunZt

ZWIJNDRECHT – Op vrijdag 2 december is de opening van de nieuwe tentoonstelling Picture This!. Tijdens deze tentoonstelling worden t/m 22 januari 2023 de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd in KunZt tentoongesteld.

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Duitsland en Zuid-Afrika. 

De wedstrijd
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. 

De illustraties van de winnaars worden tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. In KUNZT worden naast de internationale werken uit 2022 enkele werken van de Nederlandse winnaars uit 2021 getoond. Overige winnaars uit 2021 kunt u bekijken in de Bibliotheek AanZet Zwijndrecht Walburg.

De feestelijke opening
Op vrijdag 2 december wordt de expositie om 16.30 uur feestelijk geopend door wethouder Jacqueline van Dongen van cultuur en u kunt daarbij zijn. Geniet onder het genot van een hapje en drankje als eerste van deze prachtige expositie. Om 17.00 uur leest Marlijn van Dijk het gloednieuwe prentenboek ‘Ergens in de sneeuw’ van Linde Faas voor. Speciaal voor deze expositie heeft zij hiervoor een muzikale versie gemaakt. Het prentenboek ‘Ergens in de sneeuw’ is een mooi kerstverhaal, wat op muzikale wijze en met uitvergrote prenten tot leven wordt gebracht.Leuk voor jong en oud!www.kunztzwijndrecht.nl/picturethis

Speciaal voor deze expositie heeft Marlijn van Dijk een muzikale versie van het gloednieuwe prentenboek ‘Ergens in de sneeuw’ van Linde Faas gemaakt. Het prentenboek ‘Ergens in de sneeuw’ is een mooi kerstverhaal, wat op muzikale wijze en met uitvergrote prenten tot leven wordt gebracht. Marlijn van Dijk geeft naast haar optreden tijdens de opening van de expositie nog twee voorstellingen in de Trouwzaal in het gemeentehuis, namelijk op donderdag 22 december om 16.00 uur en vrijdag 30 december om 13.30 uur.

Let op: Reserveren is verplicht via de website.www.kunztzwijndrecht.nl/picturethis