Opening Kidsbeweegroute Hooge Nesse

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 18 juni 2022 wordt in de Hooge Nesse een beweegroute voor kinderen geopend. De Kidsbeweegroute is gemaakt voor en door kinderen uit Zwijndrecht. Leerlingen van groep 4/5 van Kindcentrum De Notenbalk en scoutinggroep de Welka’s Panoord hielpen mee met het ontwerp. 

De Kidsbeweegroute is een wandelroute waarbij kinderen onderweg educatieve weetjes en beweegopdrachten tegenkomen. Deze weetjes zijn te vinden op palen langs de route. Het is ook mogelijk met een dobbelsteen de route te volgen en er zo een spelletje van te maken. De route heeft een lengte van 2 kilometer en verbindt de beweegtuin vlakbij Hotel Ara met het speelbos Hooge Nesse en de bootcamproute.

Spelen, bewegen en leren
Wethouder Jacqueline van Dongen (leefomgeving, wonen, klimaat en energie): “De Hooge Nesse was eerst een landbouwpolder, daarna een gronddepot en nu is het een aantrekkelijk natuurgebied. Een plek om even heerlijk in de natuur te zijn, te wandelen of actief bezig te zijn. En nu is er dus ook de Kidsbeweegroute: al spelend en wandelend leren kinderen meer over de natuur en welke dieren er leven!”

Samenwerken
De sportcoaches nemen de beweegroute op in hun schoolprogramma, zodat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met de Kidsbeweegroute. Het idee is ontstaan vanuit het lokaal sportakkoord en tot stand gekomen in samenwerking met JOGG, Staatsbosbeheer, IVN, Leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt, Fitmakers, en Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde.

Feestelijke opening
De opening van de Kidsbeweegroute is zaterdag 18 juni om 10.00 uur door de oprichter van de Kidsbeweegroute Magda Mali en wethouder Jacqueline van Dongen, vlakbij de parkeerplaats van hotel Ara. De kinderen van de Notenbalk en scouting Panoord openen de route met het gooien van een dobbelsteen. Samen met de sportcoaches gaan ze de Kidsbeweegroute lopen en ontdekken hoe hun ontwerp er in het echt uitziet. Vanaf 10.30 uur zijn alle kinderen met (groot)ouders uit Zwijndrecht en omgeving welkom om de route uit te proberen. Parkeren kan bij hotel Ara, Veerweg 10 in Zwijndrecht.