Op zoek naar jongeren!

HENDRIK-IDO-AMBACHT- “Jongeren doen en denken anders dan volwassenen. Gemeenten móeten daar rekening mee houden, maar dat kunnen zij alleen doen door echt contact te hebben met jongeren en hen mee laten denken over hun plannen.” Dat zegt de 20-jarige Ambachter Jasper Lagendijk, die met zijn plan om jongerenparticipatie te verbeteren naar de gemeenteraden van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht stapte.

“Natuurlijk is het best spannend om zo’n idee voor te stellen aan de gemeenteraden. Maar ik vind het echt heel belangrijk dat jongeren mee kunnen denken over hun eigen gemeente, hun buurt, hun straat”, zegt Jasper vastberaden. “De gemeenteraden reageerden enthousiast op mijn plan, dus nu zoek ik Ambachtse en Zwijndrechtse jongeren tussen 12 en 24 jaar die daar met mij verder aan willen werken”, vervolgt Jasper. “De eerste vraag waar we een antwoord op gaan vinden is: Hoe wil jij
betrokken worden bij het maken van de plannen door de gemeente?”

Woon jij in Ambacht of Zwijndrecht, ben je tussen de 12 en 24 jaar en wil jij Jasper en daarmee jouw gemeente helpen? Dan praat Jasper graag op donderdag 8 april tussen 17.00 en 19.00 uur met je in de Raadszaal van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1. De pizza staat voor je klaar.

Omdat de ruimte wegens de coronamaatregelen beperkt is, kan er ook voor gekozen worden om aan de bijeenkomst online deel te nemen via MS teams. Zend Jasper een e-mail voor meer informatie: newgenerationhz@gmail.com.