Op weg naar een levendig winkelplein Kort Ambacht

ZWIJNDRECHT – Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de uitbreiding en renovatie van winkelplein Kort Ambacht in Zwijndrecht. De gemeente heeft samen met projectontwikkelaar NEOO en de winkeliers een plan ontwikkeld waarbij het winkelplein weer een levendig gebied zal worden door onder andere het toevoegen van een tweede supermarkt. Nog deze zomer worden de bestaande winkels gerenoveerd. Vervolgens wordt er in het najaar gestart met de bouw van de supermarkt

Winkelplein Kort Ambacht wordt gekenmerkt door een sterk oplopende leegstand en toenemende verpaupering. Projectontwikkelaar NEOO is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantrekkelijk winkelgebied. In de nieuwe plannen wordt het centrum compacter gemaakt en voorzien van een tweede supermarkt om zo de positie van het winkelplein te versterken en er weer een levendig gebied van te maken. 

Het bestuur van de winkeliersvereniging van winkelplein Kort Ambacht is blij met het besluit. Wilfred Ruitenberg (voorzitter winkeliersvereniging): “Wij zijn blij dat er een nieuwe supermarkt komt en dat het openbaar gebied wordt vernieuwd. Het wordt een mooi winkelgebied waar de winkeliers volkomen achter staan!”

Nieuwe inrichting winkelplein
Onderdeel van de verbeteringen is ook de nieuwe inrichting van het winkelplein. De oude overkappingen tussen de winkels verdwijnen en er wordt ruimte voor (fiets)parkeren toegevoegd. Bovendien komt er veel extra groen. 

Wethouder Tycho Jansen (Economie) over de uitbreiding en renovatie: “Winkelplein Kort Ambacht krijgt een hele nieuwe, frisse en vooral groene start. Deze ontwikkeling is broodnodig en brengt het winkelplein van achterstand naar voorsprong. Zo komt er het grootste groene dak van de Drechtsteden en nieuwe kansen voor bestaande en nieuwe ondernemers!”