Ook het centrum van Ambacht krijgt een natuurspeeltuin

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het centrum van Ambacht krijgt een nieuwe natuurspeeltuin, waar de Steenbakkerstraat en de Schildmanstraat elkaar kruisen. Kinderen kunnen hier vanaf mei hun hart ophalen met een middag spelen in de natuur. De speeltuin biedt volop ruimte voor avontuurlijk en uitdagend spel. Met stammen om op te klimmen, rotsen om op te springen, water om op te pompen, zand om in te kliederen en nog veel meer.

Wethouder Ralph Lafleur is enthousiast over de nieuwe speelplek, waarmee een ambitie uit het coalitieprogramma van het college werkelijkheid wordt: “Het wordt een plek waar ouders elkaar ontmoeten en kinderen samen ravotten. Buiten spelen is gezond; een natuurspeeltuin biedt bovendien extra uitdaging ten opzichte van een gewone speelplek. Kinderen zijn creatiever in een natuurspeeltuin, durven hun grenzen meer te verleggen en leren spelenderwijs over de elementen en seizoenen.”

Eind vorig jaar is ook al een natuurspeeltuin opgeleverd aan de Sophialaan in de Volgerlanden. Net als in die speelplek wordt ook de nieuwe natuurspeeltuin rookvrij. Bewoners konden meepraten over het ontwerp van de speeltuin. De komende weken kunnen ouders en kinderen meedoen met een wedstrijd voor de naam van de nieuwe natuurspeeltuin. Daarvoor valt een leuke prijs te winnen én de naam komt op een groot bord bij de entree. Inzenden van naamsuggesties is mogelijk via spelen@h-i-ambacht.nl.

Foto: Cees van Meerten