STREEKNIEUWS – Het Regionaal Archief Dordrecht zet zaterdag 22 juni de deuren wijd open voor de Open Archiefdag. Iedereen is welkom voor een kijkje achter de schermen.

Tijdens de Open Archiefdag krijg je een kijkje achter de schermen bij het Regionaal Archief Dordrecht. Het archief is het geheugen van de stad, de omliggende Drechtsteden en de Hoeksche Waard. Ontdek zelf wat er bij het archief gebeurt, hoor bijzondere verhalen en bekijk unieke objecten uit de geschiedenis van Dordrecht en omstreken.

Dordrecht kent als oudste stad van Holland en als eerste stad die zijn Gouden Eeuw beleefde één van de rijkste archieven van Nederland. Dit archief bevat veel meer dan alleen oude documenten. Prenten, oude foto’s, de stadsrechten van Dordrecht, een lantaarn van het oude postkantoor, kanonskogels. Vaak voorwerpen die bijzondere verhalen met zich meedragen, wachtend om verteld te worden.

Deze voorwerpen en verhalen kun je ontdekken tijdens de Open Archiefdag. Een leuke en leerzame dag met verschillende masterclasses, een expositie van Dordtse topstukken en een Dordtse geschiedenisquiz. Leer nepnieuws herkennen, doe een stoomcursus Dordtse geschiedenis, of bekijk een van de archieffilms.

Uiteraard zijn er ook deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Zo kun je na afloop gemakkelijk zelf aan de slag, bijvoorbeeld met je eigen familiegeschiedenis.

Praktisch
Open Archiefdag
Zaterdag 22 juni, van 11:00 tot 17:00 uur.
Hof 6, Dordrecht
Gratis toegang en koffie of thee