Ontbijt Proef Energiehuis ATOS RTV

DRECHTSTEDEN – Na het succes van de eerste Ontbijt Proef, is er op zondag 3 maart om 11.00 uur opnieuw een ontbijt in het Energiehuis met theatermakers, schrijvers en performers met Dordtse roots. Theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks van Onderwater Producties, actrice en comédienne Jennifer Evenhuis en zangeres Yurith Schols brengen met deze Ontbijtproef een gevarieerde theatrale en muzikale mix.

Onderwater Producties
Onderwater Producties, van theatermakers Afke Weltevrede en Jeroen Rienks, geeft een voorproefje van de locatievoorstelling GAST! die van 6 maart tot 6 april te zien is in Hotel Bellevue, in het kader van Synode400.

Jennifer Evenhuis
De Dordtse Jennifer Evenhuis is actrice en comédienne. Na jarenlang cabaret en stand-up comedy, brengt zij een zelfgeschreven monoloog. Wordt het cabaretesk toneel, of toneelmatig cabaret? In ‘Maar waar was Els?’ vertelt een activiste haar verhaal. Wat zijn haar drijfveren? Hoe is het zover gekomen?

Yurith
Intuïtief, vanuit haar hart en met alles wat haar muzikaal beïnvloedde en verrijkte in de afgelopen twintig jaar, schreef en produceerde zangeres Jurith Schols aan haar album. Americana, Indie, 80’s pop. Op deze zondagmorgen geeft zij met haar band (Jan Pohl, Rik Kraak en Eelke Mastbroek) een bijzonder voorproefje van haar werk.