Verkiezingsstrijd bij ATOS RTV

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op 14, 15 en 16 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. In gemeentes Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht is de verkiezingsstrijd inmiddels begonnen.


In Zwijndrecht zullen er in 2022 acht partijen meedoen, dat is er één minder dan tijdens de verkiezingen van 2018. Dit jaar zal de SP in Zwijndrecht niet deelnemen. In gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zullen er negen partijen meedoen dat juist één meer is dan in 2018. De partij Realistisch Ambacht zal hier voor het eerst deelnemen.

Debatten

Aanstaande week zullen de eerste debatten worden georganiseerd voor beide gemeentes i.s.m. RTV Rijnmond. Op dinsdag 15 februari is dat voor gemeente Zwijndrecht en op woensdag 16 februari is het de beurt aan gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Deze debatten worden op ATOS Radio en TV uitgezonden en ook bij RTV Rijnmond zijn de debatten te horen. Voor het debat in Zwijndrecht zal de presentatie zijn van Ronald Roël (ATOS RTV) en Olivier de Neeve (RTV Rijnmond) en voor Hendrik-Ido-Ambacht zijn dat Jasper Lagendijk (ATOS RTV) en Olivier de Neeve (RTV Rijnmond).

Op 18 februari om 19.00 uur zal Jasper Lagendijk in zijn programma “Jaspers Politiek Café” op ATOS Radio een uur lang stilstaan bij de jongerenparticipatie en de verkiezingsstrijd. Ronald Roël zal op 25 februari en 11 maart om 19.00 uur de laatste twee uitzendingen van het Verkiezingscafé presenteren. Hier komen verschillende partijen nog aan bod.

Het verhaal achter de lijsttrekker

Vanaf 19 februari hoor je vier zaterdagavonden tussen 18.00-20.00 uur “Het verhaal achter de lijsttrekker”. Ronald Roël en Bram de Waard zullen elk uur een andere lijsttrekker ontvangen van gemeente Zwijndrecht. Er zal met elke lijsttrekker een exclusief interview zijn dat gaat over het partijprogramma en de partij, maar ook over de persoon zelf en zijn of haar muziekkeuze. Deze interviews zijn te horen op ATOS Radio en te volgen op ATOS TV.