Verhalen uit de sportwereld in tweede uitzending ATOS Verbindt

ZWIJNDRECHT – In de tweede uitzending van ATOS Verbindt stond het door de corona getroffen sportwereld centraal. Tussen 16.00-21.00 uur interviewde Benno Snaphaan en Bram de Waard diverse sporters, coaches en verslaggevers om hun verhaal aan de inwoners van de Zwijndrechtse Waard te laten horen.

Opening

Benno vertelde bij de opening wat voor invloed het coronavirus op zijn eigen leven heeft. Benno was tot het afgelopen seizoen korfbaltrainer van SV Conventus in Zwijndrecht. Hier kwam een abrupt einde aan, door het virus. Er zou een mooi afscheid komen maar deze kan helaas geen doorgang vinden.

Opening Benno

Interviews getroffen sporten

Het eerste interview was met de wethouder Patrick van der Giessen van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De wethouder vertelde over wat voor invloed het coronavirus heeft op de sportverenigingen en roept op om lid te blijven van de sportvereniging. Voorzitter van VV Groote Lindt, Robert Kreukniet sprak over hoe het virus de club en de sporters treft. Niels van Iwaarden, speler van SV Conventus korfbal vertelde hoe hij op dit moment zijn conditie op peil houdt en hoopt dat hij snel weer kan trainen. Tom Westerink van RVVH vrouwenvoetbal legde uit, hoe op dit moment het scouten en aantrekken van nieuwe speelsters gaat. Ook vertelde hij iets over de Rijnmond vrouwen voetbalacademy.

Interview wethouder Patrick van der Giessen
Interview Robert Kreukniet
Interview Niels van Iwaarden
Interview Tom Westerink

Arco Bomgaars van AD de Dordtenaar sprak over hoe het nu is als sportverslaggever voor de krant. Arco hoopt dat het volgende seizoen snel aanbreekt. Jeffrey van Geloof van ZZ & PC de Devel sprak over hoe de waterpoloclub getroffen is door het coronavirus. Zwemmer Rogier Dorsman was tijdens de uitbraak van het virus in Portugal aan het trainen. Op dit moment traint hij thuis op de fiets en krachtoefeningen om fit te blijven. Lisenka Slootweg van Dansant, gaf uitleg hoe Dansant omgaat met het Coronavirus op dit moment. Cees Blok, vriend van Benno en trainer van SV Conventus korfbal 2 vertelde over hoe hij omgaat met het Coronavirus en ook het abrupte einde van loopbaan als trainer van SV Conventus.

Interview Arco Bomgaars
Interview Jeffrey van Geloof
Interview Rogier Dorsman
Interview Lisenka Slootweg
Interview Cees Blok

Handbalster Chantal Buster van SV Conventus legde uit dat het seizoen nu voorbij is en hoe de verdere toekomst er nu uit ziet voor de handbalafdeling van SV Conventus. ATOS verslaggever Paul Budde gaf zijn blik op het amateur- en betaalde voetbalseizoen. Hij ziet voorlopig geen sporten worden hervat. Jacqueline Cheng van fitnesscentrum Anytime Fitness vertelde over hoe het coronavirus het fitnesscentrum treft en hoe ze aan de leden verteld hebben dat de fitnessruimte is gesloten. Michel Boer trainer en speler van H.C. Derby heren 1 sprak over hoe het coronavirus de club heeft getroffen en dat de diverse evenementen niet meer door kunnen gaan. Twirlster Sabine Mouthaan zei dat het heel lastig trainen is op dit moment. De trainingen die zij doet is op het grasveld voor haar huis.

Interview Chantal Buster
Interview Paul Budde
Interview Jacqueline Cheng
Interview Michel Boer
Interview Sabine Mouthaan

Eindwoord

Benno en Bram waren onder de indruk van alle verhalen die zij in deze vijf uur hebben gehoord. Er worden door het coronavirus zoveel sporten, verenigingen en sporters getroffen. Tot deze conclusie kwamen ze in het eindwoord.