Terugblik coronaweken in “ATOS Verbindt”

ZWIJNDRECHT- Afgelopen zaterdag 23 mei was de laatste uitzending van het programma “ATOS Verbindt”. In de uitzending die deze week 12 interviews betrof was er een terugblik op hoe de afgelopen zijn geweest voor de inwoners van de gemeente Zwijndrecht en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Tevens was er een vooruitblik hoe de komende weken gaan verlopen.

Burgemeester en wethouders

In de uitzending gaven de Burgemeester van der Loo van Zwijndrecht en Burgemeester Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht een terugblik hoe zij de afgelopen weken hebben ervaren. De Burgemeesters vertelde in de uitzending onder meer verhalen van mensen die ze op straat hadden gesproken, over de raadsvergadering en de weekmarkt. Wethouders Tycho Jansen van Zwijndrecht en André Flach van Hendrik-Ido-Ambacht gaven een terugblik op hoe de afgelopen weken waren geweest voor de ondernemers en winkeliers. André Flach gaf in het gesprek aan, dat de grootste klap nog moet komen voor veel ondernemers. Wethouder Ronald de Meij van Zwijndrecht sprak over hoe de afgelopen weken waren voor de zorg en blikt vooruit op de opening van de cultuursector, kinderboerderij en het zwembad van Zwijndrecht.

Interview Burgemeester van der Loo
Interview Burgemeester Heijkoop
Interview wethouder André Flach
Interview wethouder Tycho Jansen
Interview wethouder Ronald de Meij

Sporten

In de uitzending vertelde Jolanda Scholten van Cardio Boxing Ambacht over hoe de afgelopen weken voor hun zijn geweest. Jolanda is blij dat ze weer activiteiten kunnen organiseren. De afgelopen weken heeft Cardio Boxing Ambacht ook diverse activiteiten georganiseerd. Hier sprak Jolanda ook over. Lisenka Slootweg van Dansant Zwijndrecht was ook blij dat er weer gedanst kan worden. Bijna alles dansen kunnen buiten hervat worden. Cees van Meerten van de Speelfabriek Ambacht vertelde dat de Speelfabriek dit jaar helaas niet door kan gaan. Hij legde in de uitzending uit dat de ouders en kinderen begrip hebben voor deze situatie.

Interview Jolanda Scholten
Interview Lisenka Slootweg
Interview Cees van Meerten

Longfonds en Your Health Spot

Herman Vijlbrief van het Longsfonds vertelde in de uitzending alles over het Coronalongplein. Op de website van het Coronalongplein kunnen mensen hun ervaringen delen en informatie over het coronavirus opzoeken. Miranda Janssen van Your Health Spot Drechtsteden vertelde over hun wat voor invloeden het coronavirus heeft op het lichaam. Denk hierbij aan het zwaarder worden maar ook stress.

Interview Herman Vijlbrief
Interview Miranda Janssen

Voedselbank en het Akkoord

Wim Sandee van de Voedselbank Zwijndrecht vertelde over hoe de afgelopen weken zijn geweest voor de Voedselbank en wat ze de komende weken nog te wachten staat. Arco Tempelaar van Kindcentrum het Akkoord sprak over hoe de afgelopen weken zijn geweest voor de docenten en kinderen. Ook werd er vooruitgeblikt als op 8 juni de scholen geheel open gaan.

Interview Wim Sandee
Interview Arco Tempelaar