Slapen centraal bij ATOS Verbindt

ZWIJNDRECHT – Maandagavond 2 november stond het thema ‘Slapen’ centraal in het programma ATOS Verbindt. Slapen is op dit moment een onderwerp wat speelt in de maatschappij. Mensen slapen slechter door onder meer corona en stress in privésferen en op hun werk.

Jongeren slapen slechter door schermen

Eline van de organisatie Jong JGZ was tijdens deze uitzending de ervaringsdeskundige die presentator Bram de Waard ondersteunde met haar kennis tijdens de interviews. Eline heeft met haar werkzaamheden veel ervaring met kinderen en jongeren die slecht slapen. In de uitzending vertelde Eline onder meer over jongeren die hun smartphone gebruiken voor het slapen gaan en gaf ze tips hoe je het beste kan voorbereiden op het slapen.

Interview Eline I
Interview Eline II

Twee tot drie uur slaap

David slaapt slecht en dat heeft invloed op zijn dagelijks patroon. In de uitzending vertelde David dat hij soms 2 tot 3 uur slaapt per nacht. Op zijn dagelijks leven heeft dat grote invloed. Voorbeelden daarvan zijn dat hij soms overdag een paar uur slaapt en dat hij meer prikkelbaar is.

Interview David

Slaapoefentherapeut

Francis is slaapoefentherapeut en weet alles over slaap. Ze ging dieper in over de slaapcyclus van de mens. Ook vertelde ze wat de werking is van het medicijn melatonine.

Interview Francis