Raadsvergaderingen Zwijndrecht live op ATOS TV

ZWIJNDRECHT – Hoe werkt de gemeenteraad? Wat wordt er op dinsdagavond besproken en welke besluiten worden er genomen? U kunt er voortaan altijd bij zijn. ATOS TV start dinsdagavond 7 februari met het live uitzenden van de gemeenteraadsvergaderingen van Zwijndrecht. Kijkt u ook op 7 februari? De vergadering start om 20.00 uur.

Met de installatie van nieuwe audiovisuele middelen in het gemeentehuis van Zwijndrecht is het maken van opnames tijdens de vergaderingen een stuk eenvoudiger geworden en is de kwaliteit verbeterd.  De raadsleden van de klankbordgroep audiovisuele middelen, vinden het belangrijk om de vergaderingen dichterbij de inwoner te brengen door deze inclusief de sprekers live in beeld te brengen. Zo is de vergadering en wie wat heeft gezegd ook voor de inwoner gemakkelijk terug te kijken.

Naast de uitzendingen van ATOS kunnen inwoners alle vergaderingen ook nog steeds volgen via de video-live verbinding op www.Raadzwijndrecht.nl of achteraf terugluisteren. Ook zijn inwoners en ondernemers van harte welkom om de vergaderingen vanaf de tribune te volgen.

De raadsvergaderingen worden (bijna) wekelijks rechtstreeks uitgezonden op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur. De ene week is er een oriëntatieavond en de andere week zijn er carrousels en een gemeenteraadsvergadering. Bij twee vergaderingen die gelijktijdig plaats vinden wordt er één live uitgezonden via ATOS TV. De exacte agenda van de raad wordt gepubliceerd op de Stadsnieuws-pagina in weekblad de Brug en op www.raadzwijndrecht.nl bij vergaderstukken.

Het is dinsdagavond 7 februari ook tijd voor nieuw tekenboek én dat komt niet zo vaak voor. Het oude boek komt uit 1994 en is nu vol. Tijdens de raadsvergadering wordt het nieuwe tekenboek van de gemeenteraad in gebruik genomen. In dit boek zetten alle aanwezige raadsleden voor het begin van de vergadering hun handtekening.