ZWIJNDRECHT- Op de maandagen 12, 19 en 26 oktober stond het thema JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) centraal. Thema’s als het zomerpaspoort, sportakkoord en de ketenaanpak werden besproken. In de uitzendingen stond diëtiste Dominique Flink presentator Bram de Waard bij met haar kennis tijdens de uitzendingen.

Zomerpaspoort

In de eerste uitzending stond het zomerpaspoort centraal. Dana Gooijer van Theaterhuis Drechtsteden sprak over wat het Theaterhuis gedaan heeft met het zomerpaspoort tijdens de zomer van 2020. Voetbalvereniging Pelikaan heeft afgelopen zomer speciale activiteiten georganiseerd. Wim Kuiters sprak daarover. Tot slot sprak Suzanne van HSV Zwijndrecht over de zomerkamp, wat voor groot succes was.

Interview Dana
Interview Wim
Interview Suzanne

Sportakkoord

In februari 2020 is in Zwijndrecht het sportakkoord opgericht. Diverse organisaties hebben zich hierbij aangesloten. Denk hierbij aan gezondheidsorganisaties, scholen en sportverenigingen. In de uitzending spraken Arco van Kindcentrum het Akkoord, Wethouder Ronald de Meij van gemeente Zwijndrecht en Eline van Jong JGZ.

Interview Arco
Interview Wethouder
Interview Eline

Ketenaanpak

In de laatste uitzending had Dominique een gezond toetje/tussendoortje gemaakt om te laten zien dat je met gezond eten lekkere maaltijden kan maken. Jordi van Vuren van Toppie sprak over de Ketenaapak in gemeente Zwijndrecht en over wat de functie van Toppie is de maatschappij. Eline van Jong JGZ vertelde in de uitzending over wat de ketenaanpak is en hoe mensen zich hiervoor kunnen aanmelden. Tot slot kreeg Bram een beeldje voor de inzet voor JOGG en de Winter3Daagse. Het beeldje staat centraal voor ‘gebundelde samenwerking’.

Interview Dominique I
Interview Dominique II
Interview Jordi
Interview Eline