ZWIJNDRECHT – Maandag 9 maart was de eerste uitzending van Roparunnieuws Team Sterk Staaltje te horen op ATOS Radio. Roparun team 262 afkomstig uit Zwijndrecht geeft tot 18 mei een inkijkje in hun voorbereiding, teamleden en activiteiten die de komende weken plaatsvinden in de regio.

In de eerste uitzending interviewde Paul Budde, Sterk Staaltje teamlid Erik Merkelijn. Erik vertelde over zijn link met de Roparun. Hij heeft al meerdere malen meegedaan aan deze actie en maakt dit jaar voor het eerst deel uit van Team Sterk Staaltje. Erik is een runner en vertelde over zijn ervaringen die hij had met de vorige edities van Roparun. Daarnaast werden de activiteiten die Team Sterk Staaltje de komende periode gepland heeft staan besproken. Op 11 april wordt de Paascross georganiseerd, de HIAthlon op 19 september en binnenkort wordt er gecollecteerd bij de Jumbo in Oud-Beijerland. Naast de onderwerpen die besproken werden in de uitzending koos Erik zijn eigen muziek uit en vertelde de betekenis hierachter.

Over twee weken op 23 maart is de volgende uitzending te horen van Roparunnieuws Team Sterk Staaltje. Dan is Tessa de Winter te gast.

Luister de eerste uitzending van Roparunnieuws Sterk Staaltje terug: