ATOS Verbindt: winkels hebben het zwaar in het coronatijdperk

ZWIJNDRECHT – Winkels worden zwaar getroffen door de coronacrisis. Dat was de conclusie van Bram de Waard en Merel van der Laan aan het eind van de vierde uitzending van het programma “ATOS Verbindt”. Overigens worden niet alle winkels zwaar getroffen. IJs verkoop, verkoop in de supermarkten en de fietsenhandel zitten in de lift.

In de uitzending die op zaterdag 2 mei werd gehouden vanuit de ATOS Studio stond het thema “de invloeden van het coronavirus in de winkels/detailhandel” centraal. In de uitzending werden er 12 interviews gehouden over dit thema met mensen uit deze branche. Tot slot was er een interview met Mike en Janet van The 004 om een bijzonder verassing te vertellen.

Interviews wethouder

In de uitzending waren er interviews met twee wethouders. Tycho Jansen van de gemeente Zwijndrecht vertelde over het open gaan van de markt in Zwijndrecht en of mensen veilig kunnen winkelen. Wethouder André Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht sprak over wat voor invloed de coronacrisis heeft op de ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht.

Interview Tycho Jansen
Interview André Flach

Interviews winkels

Veel winkels hebben last van de coronacrisis maar ook een aantal niet. Chadassa Verboom van IJssalon Sophia in Hendrik-Ido-Ambacht vertelde dat het druk was in haar zaak. Andere ondernemers hebben het wel zwaar. Zo vertelde Rob Berger van Lydison in Hendrik-Ido-Ambacht dat na 13 maart alles is ingestort, Miranda Wiltenburg van Kapper Verheul in Zwijndrecht vertelde dat ze nog steeds niet open kunnen en Erik van der Spoel van Bakkerij van der Spoel in Zwijndrecht legde uit op dit moment geen brood te kunnen leveren aan bijvoorbeeld sportverenigingen. Kees Paans van Jumbo van Daalhuizen in Hendrik-Ido-Ambacht vertelde daarin tegen dat de supermarkten goede zaken draaien en voornamelijk de verse producten doen het goed op dit moment.

Interview Chadassa Verboom
Interview Rob Berger
Interview Miranda Wiltenburg
Interview Erik van der Spoel
Interview Kees Paans

Interviews mobiliteit

De mobiliteitsbranche ligt op dit moment niet stil. Reinier de Koning van Autobedrijf Ames vertelde dat de garages genoeg werk hadden. Farhad van FRS Fietsen in Zwijndrecht legde uit waarom er op dit moment veel meer fietsen worden verkocht. Arie-Jaap van Gent van Autoverhuur van Gent in Zwijndrecht vertelde dat er op dit moment veel minder auto’s worden verhuurd en hoopt dat het Songfestival volgend jaar doorgang kan vinden.

Interview Reinier de Koning
Interview Arie-Jaap & Farad

Interviews Pieter van Loon & Robbert Stoopman

Vastgoedondernemer Pieter van Loon vertelde over de faillissement aan AS Watson die hij drie weken geleden aanvroeg. Hij werd wereldnieuws toen zijn verhaal in de AD Dordtenaar kwam te staan. Robbert Stoopman sprak over welke veiligheidsmaatregelen er zijn genomen in winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht om veilig te kunnen winkelen.

Interview Pieter van Loon
Interview Robbert Stoopman

Interview Kermis

In de uitzending was er ook een interview met Frank Ockers die ieder jaar de kermis verzorgd rond Koningsdag in gemeente Zwijndrecht. Frank vertelde dat de coronacrisis een strop is voor de kermisondernemers. Ook vertelde hij over de opzet van een 1,5 meter kermis.

Interview Frank Ockers

Interview The 004

Tot slot was er een verrassingsinterview met The 004. Mike en Janet waren erg verrast toen ze hoorde dat The 004 de ATOS Maandtopper is geworden voor de maand mei maar ook dat hun videoclip de komende maand extra veel te zien is op ATOS TV. Dit hebben ze dubbel en dwars verdiend!

Interview The 004