ATOS Verbindt: verhalen vanuit de Roparun

ZWIJNDRECHT – In de zesde uitzending van ATOS Verbindt stond de afgelaste Roparun van 2020 centraal. In de uitzending van zaterdag 16 april kwamen Roparun teams, doorkomsten en de organisatie aan het woord. De uitzending werd gepresenteerd door Roparunteam Sterk Staaltje teamcaptain Marco Essenberg en ATOS DJ Bram de Waard.

Interview Roparun directeur Wiljan Vloet

Wiljan Vloet, Directeur van de Roparun vertelde in de uitzending hoe moeilijk de beslissing was om de Roparun af te lassen. Verder legde hij uit wat het voor de Roparunteams betekende dat de Roparun werd afgelast en was er een kleine blik op de toekomst.

Interview Wiljan Vloet

Interviews Roparunteams

De meeste interviews werden deze uitzending gehouden met verschillende Roparunteams. De teams vertelde allemaal hun eigen verhaal wat voor invloed het coronavirus heeft gehad op hun acties en voorbereiding. Ieder team dat meedoet aan de Roparun houdt voorafgaand aan de Roparun diverse acties. Voorbeelden hiervan zijn de HIAthlon, de paascross, stickers, live stream festival, trailclinics, magic cabaret, spinning disco, golf toernooi en bloemschikken. Ook hebben de meeste Roparunteams acties die het hele jaar doorlopen. In de uitzending van ATOS Verbindt hoorde je verhalen toen de teamleden het nieuws over het afgelasten van de Roparun hoorden en wat dat voor hun betekende. Aan het eind van ieder interview vroeg Marco een voorlopige schatting te maken van het opgehaalde Roparun bedrag van 2020.

Interview Marco Team 262 Sterk Staaltje
Inteview Andre Team 235 Florensis
Interview Ellen Team 326 Run For Cancer
Interview Ewald Team 230 I Run For Life

Interview Rebecca Team 264 1 Team 1 Taak
Interview Steef Team 129 Ik Loop Hard
Interview Hans Team 293 Steamwork
Interview Hans Team 177 We Move

Interview Peter Team 052 Altijd Eentje Teveel
Interview Marielle Team 240 LEEF
Interview Peter Team 081 Heerhugowaard
Interview Arie Team 089 Estron Runners

Interviews Doorkomsten Roparun

In het weekend dat de Roparun gehouden zou worden zijn er diverse doorkomsten op de route. Doorkomsten zijn steden/dorpen waar de lopers/fietsers doorheen komen. In deze steden/dorpen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Bij doorkomst Groningen was het de bedoeling dat er door het stadion van FC Groningen gelopen zou worden, bij de doorkomst van Antwerpen zou dwars door de bioscoop de route liggen en bij doorkomst Sleen zijn er ieder jaar feestelijke activiteiten.

Interview Ciska Team 141 Sleen & Doorkomst Sleen
Interview Josje Doorkomst Groningen
Interview Alexandra Doorkomst Antwerpen