ATOS Verbindt: corona treft zorgsector in de regio zwaar

ZWIJNDRECHT – In de vijfde uitzending van het programma “ATOS Verbindt” stond de zorgsector centraal. Er waren in totaal 15 interviews te horen tussen 15.00-21.00 uur. Het programma dat 9 mei op ATOS Radio te horen en op ATOS TV te zien was, werd gepresenteerd door Bram de Waard & Paul Budde. Samen kwamen ze tot de eindconclusie dat deze uitzending veel heftige verhalen bevat en dat de invloed van het coronavirus in de zorgsector niet onderschat moet worden.

Interview wethouder

In de uitzending vertelde wethouder Ronald de Meij over hoe het coronavirus zich in Zwijndrecht ontwikkeld, of er voldoende beschermingsmiddelen zijn en over de coronateststraat van de GGD in Dordrecht.

Interview wethouder Ronald de Meij

Interviews coronapatiënten

De moeder van Resalieke Vlieger heeft corona gehad. Resalieke vertelde wat voor impact dat had op het leven van haar moeder maar ook op haar leven. Inmiddels is de moeder van Resalieke weer op de weg terug. ATOS-medewerker Marco de Fonkert is extra vatbaar voor het coronavirus nadat hij in 2018 een longziekte heeft opgelopen. Marco sprak hierover in de uitzending.

Interview Resalieke Vlieger
Interview Marco de Fonkert

Interviews stichting Diverz

Drie medewerkers van stichting Diverz in Zwijndrecht vertelde in de uitzending over wat voor invloed het coronavirus heeft op hun dagelijkse werkzaamheden. Barbara Barten sprak in de uitzending over de ouderen die eenzaam zijn maar ook jongeren en volwassenen kennen eenzaamheid. Naast eenzaamheid kwamen ook de onderwerpen zoals huiselijk geweld en psychologische gesteldheid van de mensen in Zwijndrecht aanbod. Melanie Barbier van Zwijndrechtvoorelkaar vertelde over de hulpvragen en aanvragen in Zwijndrecht. Marjan Don is ouderenadviseur en sprak over hoe ouderen onder het coronavirus zijn.

Interview Barbara Barten
Interview Melanie Barbier
Interview Marjan Don

Beroepen in de zorg

Tandarts Buijs uit Zwijndrecht vertelde in de uitzending van ATOS Verbindt over wat een IC/ziekenhuis opname doet met je gebit en of mensen sneller gaatjes krijgen als ze thuiswerken. Marjolein Kortbeek van Aafje wijkverpleegkundige in de wijk Walburg in Zwijndrecht sprak over hoe de verzorging van de mensen op dit moment gaat en of er angst heerst onder de cliënten. Dominique Flink van Diëtiste Dominique in Zwijndrecht legde uit wat het coronavirus voor invloed heeft op je voeding als je op de IC hebt gelegen en of de mensen zwaarder worden in deze periode. Ellen Nuijten van RondOm Podotherapeuten sprak in de uitzending over wat voor invloed het coronavirus op de cliënten heeft en de speciale App die ontwikkeld is. Woody van der Kaaden van Veer Apotheek in Zwijndrecht zei in de uitzending helemaal naar regio Utrecht te zijn gereden om medicijnen op te halen die door de coronacrisis in deze regio lastig te verkrijgen waren. Michelle Verseveld van Fysio de Lus in Zwijndrecht vertelde in de uitzending over hoe de behandelingen bij de fysio de komende maanden worden uitgevoerd.

Interview Tandarts Buijs
Interview Marjolein Kortbeek
Interview Dominique Flink
Interview Ellen Nuijten
Interview Woody van der Kaaden
Interview Michelle Verseveld

Interview Dierenzorg

Mirjam Addiks van Dierenasiel Louterbloemen in Dordrecht vertelde in de uitzending over of huisdieren corona kunnen oplopen en kunnen overdragen op mensen. Daarnaast legde ze uit waarom er nu veel dieren een nieuw baasje krijgen.

Interview Mirjam Addiks

Interview Thomashuis

In de uitzending van ATOS Verbindt was er een interview met de verzorgster en bewoners van het Thomashuis in Zwijndrecht. Veel bewoners zitten al ruim 8 weken in het Thomashuis zonder dat ze hun ouders of ander familieleden hebben kunnen ontmoeten. Ook boodschappen doen is lastig voor de bewoners. Elvira Willemstein vertelde hierover.

Interview Elvira

Interview Elbert Vissers

De afgelopen weken zijn er in Zwijndrecht een paar duizend mondkapjes genaaid en gestikt. Elbert Vissers vertelde hier alles over in de uitzending. Hoe dit idee tot stand kwam en waar de mondkapjes voor bedoeld waren.

Interview Elbert Vissers