Ome Cor ook te zien in Landvast

ALBLASSERDAM – Een film niet gemaakt voor de bioscoop, toch te zien in de bioscoop. Het is een bijzondere wending, maar voor de Rotterdamse film ‘Ome Cor’ wel een hele mooie. In december werd Landvast al gebeld of ook daar Ome Cor de film te zien zou zijn, maar de film zou alleen zijn première in de bioscoop krijgen en daarna naar diverse streamingsdiensten gaan. Toch was de vraag vanuit de bioscopen groot en zo maakt deze film een omgekeerde beweging.

Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen?

Een op en top Rotterdamse film met een ongelooflijke cast met bekende Nederlanders. Die mag de bioscoop niet over slaan en zeker Landvast niet. Zodoende namen we contact op met Peter Verhage van Sodeknetters filmproducties om hem over te halen om de film ook naar Alblasserdam te brengen. En vanaf 19 januari is het zover, dan is de film ook in Landvast te zien.

Goed doel
Sodeknetters, filmproducties doneert een deel van de opbrengt van de ome Cor film aan Stichting Vrienden van Sophia.
Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Stichting Vrienden van het Sophia zet zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. In het Sophia draait alles om de patiënten. Dankzij de vele schenkingen van donateurs kan de Stichting Vrienden van het Sophia voorzieningen realiseren die buiten de reguliere zorgdekking vallen. Samen kunnen we een groot verschil maken in het leven van de allerkleinsten.

Zo draagt u met uw bioscoopbezoek ook nog bij aan een mooi doel.
Mocht u met een groep, bedrijf of organisatie een mooie speciale voorstelling wensen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vrienden van Sophia, dan kunt u contact opnemen met Landvast.

De eerste voorstellingen vanaf 19 januari zijn nu te reserveren via www.landvast.nl.