Noordparkfestival 2022

ZWIJNDRECHT – De komende zomer gaat het weer gebeuren. Drie jaar geleden was het Noordparkfestival ongewild voor het laatst, maar dit jaar kunnen alle remmen weer los voor een groots en gratis toegankelijk festival. Op zaterdag 25 juni wordt het Noordpark in Zwijndrecht weer omgetoverd tot een festivalterrein met muziek op twee podia, de cultuurmarkt, het kinderdorp, de foodtrucks en de bars.

Op het hoofdpodium begint om 12 uur de van de Grote Prijs van Dordt bekende band Sunset Yellow. En dan gaat het door tot ’s avonds negen uur met de coverband Het Dijkt, de David Bowie-tributeband Tin White Duke, vintageband Louie Louie en tot slot kunnen we meezingen met de Live Rock Karaoke Band, die we nog kennen van Wantijpop 2018.

Tussen de bands door maakt de in de wijde omstreken bekende DJ Karim het feest compleet en laat hij de boomtoppen nog even schudden met de afterparty tussen 9 en 10 uur. Tussen de bomen van het park is er dan nòg een podium, waar natuurlijk het Zwijndrechtse shantykoor Buitengaats optreedt, het uit Dordrecht afkomstige tiroler orkest Phil Spass zal spelen en nog veel meer te beleven zal zijn.

Voor de kinderen is er van alles te doen van schminken tot zelf schilderen in de stijl van tv-held Bob Ross. Eten en drinken is er in allerlei smaken. En natuurlijk hoort ook de cultuurmarkt bij het Noordparkfestival.

Ben je kunstenaar, schilder je, maak je beelden, of iets anders moois, iets ambachtelijks…, als je dat graag wil laten zien meld je dan aan voor de Cultuurmarkt. De afgelopen jaren waren er meer dan 30 kramen gevuld met al het moois dat in en rondom Zwijndrecht wordt gemaakt en dat is meer dan je denkt. Maar er kan altijd meer bij.

Mensen vinden het leuk om iets te kunnen doen, een workshop, een spelletje, iets raden, een loterij, een kleine veiling, een rad van avontuur, bedenk iets om mensen naar je kraam te krijgen, maar dat hoeft niet per se. Op de site van het Noordparkfestival staat het aanmeldformulier met daarin alle informatie.

In het Noordpark is het Beeldenpark Drechtoevers gevestigd. Met het Beeldenpark werkt het festival goed samen. Mede daardoor hebben veel Zwijndrechters kennis kunnen maken met de beelden in het Beeldenpark. Want anders waren ze misschien niet naar het park gekomen. Bovendien heeft in de coronatijd een aantal vrijwilligers veel werk gemaakt aan het verfraaien van het Noordpark. Daarom alleen al is een bezoek aan het festival de moeite waard.

Kortom op zaterdag 25 juni eindelijk weer een afwisselend festival waar je niet alleen muzikaal je hart kan ophalen. En dat nog wel gratis ook. In de komende tijd meer nieuws over het festival!

Kijk ook op de site www.noordparkfestival.nl of op de facebookpagina van het festival.