Nog een maand tot het Noordparkfestival 2022

ZWIJNDRECHT – Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het Noordparkfestival dat na 3 jaar weer terug is in Zwijndrecht op zaterdag 25 juni.

Van ’s middags 12 uur tot ’s avonds 10 uur kan het eindelijk weer: genieten van muziek in allerlei genres, wandelen over de cultuurmarkt, lekker eten en drinken en je kinderen met een gerust hart overlaten aan onder meer spelletjes en schminken in het kinderdorp. De laatste keer was het festival in 2019. Het was toen verschrikkelijk heet. Natuurlijk hoopt de organisatie van het Noordparkfestival op mooi weer, als het maar niet te extreem is. Er is in ieder geval voldoende water en er komt weer een “regengordijn” waar je kunt afkoelen, als het te gek wordt.

En te gek wordt het: op het hoofdpodium speelt vanaf 12 uur Sunset Yellow Live Ensemble. Het is hun allerlaatste optreden, want de vier bandleden hangen (voorlopig) hun instrumentjes even aan de wilgen. Daarna een fantastische tributeband met de naam “Het Dijkt”’, dan weet je wel wie er gecoverd wordt. In 2015 begonnen als een eenmalige hommage, maar het succes was zo groot dat er van stoppen geen sprake was. Vervolgens staat een van de grootste artiesten van de afgelopen generaties centraal bij een optreden van Thin White Duke, een tribute aan David Bowie. Dan neemt de band Louie Louie je mee naar de jaren ’60 en beyond. Dit viertal gelijkgestemde zielen brengt een hommage aan hun helden en die van hun ouders: de Beatles, de Kinks, de Stones en nog heel veel anderen. En het slot wordt geweldig met de Live Rock Karaoke Band. Op het festival kan je op een podium voor een groot publiek je echt helemaal laten gaan op de tofste nummers! Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om als een echte rockster op een podium te staan met een live band, om vervolgens een daverend applaus te mogen ontvangen van een uitzinnig publiek? Dit is je kans: op het Noordparkfestival! Tussendoor draaien de in Zwijndrecht en verre omstreken wereldberoemde DJ Karim en DJ Gerben.

Net als in 2019 staat aan het begin van het Noordpark weer die prachtige ronde muziektent waar om 12 uur een afwisselend programma wordt gepresenteerd tot 6 uur in de avond. Er is een drietal dansdemo’s van het Theaterhuis. Daaraan kan iedereen van jong tot oud meedoen. En de fameuze O&O Dance Crew laat zien wat ze kan. En het muzikale gedeelte wordt allereerst ingevuld door Jass-o-ciation, Het repertoire is oude stijl jazz, dixieland en blues. Niet alleen gezellige, maar ook kwalitatief goede muzikanten die hun sporen in de loop der jaren duidelijk hebben verdiend. Het Zwijndrechtse shantykoor Buitengaats heeft geen nadere omschrijving nodig, want zij zijn min of meer vaste artiesten op het Noordparkfestival. En tot slot treedt de tiroler band Phil Spaß op, een onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest dat op professionele wijze voor de broodnodige vrolijkheid zorgt.

Voor de kinderen zijn er speurtochten op het houtsnipper pad in het Noordpark en in het kinderdorp kun je je laten schminken. Daar staan ook docenten van de Ambachtse Muziekschool klaar om met de kinderen op allerlei fantastische instrumenten te spelen. In de schildertent kunnen de kinderen een prachtig kunstwerk maken, geïnspireerd op de werkwijze van tv-schilder Bob Ross. Verder zijn er spelletjes te doen. En de modelboten uit Alblasserdam ontbreken ook niet.

Intussen kunnen de ouders en natuurlijk ook iedereen anders een wandeling maken langs de meer dan 30 kramen van de cultuurmarkt. Daar zijn allerlei (beeldende) kunstenaars in hun kraam aanwezig om hun werk te laten zien of te demonstreren. Het beste van het beste van de Zwijndrechtse kunst en uit de omstreken is op de cultuurmarkt vertegenwoordigd.

Kortom, een dag om niet te missen: zaterdag 25 juni a.s. van 12 tot 22 uur. Helemaal gratis! Kijk ook op de site www.noordparkfestival.nl of op de facebookpagina van het festival.