Nieuwe vervoerder waterbus vanaf 2022

DRECHTSTEDEN – De nieuwe vervoerder van de Waterbus lanceert vanaf 2022 een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht. Per 1 januari 2022 komt het vervoer in handen van Combinatie Aqualiner BV en Swets ODV Maritiem BV uit Zwijndrecht.

De twee Zwijndrechtse bedrijven exploiteren al sinds september vorig jaar vijf veerdiensten waaronder de pont tussen Dordrecht en Werkendam en de veerdienst tussen Zwijndrecht en Puttershoek.

Tijdens de nieuwe concessie komen er een aantal vaarverbindingen bij. De schepen varen dan naar Rivium, waarmee Capelle aan den IJssel wordt aangesloten op het Waterbus-netwerk. Verder wordt Kinderdijk het gehele jaar over water bereikbaar vanuit Rotterdam en komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht. Ook blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk, waarmee een belangrijke wens uit de Drechtsteden wordt gehonoreerd. De bestaande haltes Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht West behouden hun halfuursdienst.

De combinatie gaat het nieuwe contract uitvoeren met een nagenoeg volledig nieuwe vloot, die deels ook bestaat uit een aantal zero emissie vaartuigen die binnen de Drechtsteden worden ingezet. De nieuwe schepen zijn voorts onder andere voorzien van een rolstoeltoegankelijk toilet en mogelijkheden voor het aan boord opladen van elektrische fietsen.