Nieuwe leden raad van toezicht PIT kinderopvang & onderwijs

STREEKNIEUWS – Han Hendrikse en Jeroen Mathijssen zijn de nieuwe leden van de raad van toezicht van PIT kinderopvang & onderwijs. De andere toezichthouders zijn Ilona Dulfer (voorzitter), Ad Keller en Hanske Plenge.

Han Hendrikse is directeur-bestuurder van de Ambachtse zorgorganisatie De Blije Borgh. “Vanuit maatschappelijke betrokkenheid wil ik wat terugdoen voor de samenleving door mijn bestuurlijke kennis en inzichten te delen als toezichthouder. De Blije Borgh biedt mensen zorg en ondersteuning aan het einde van hun leven, waar PIT dat aan het begin doet. Ik vind het mooi dat ik nu aan beide kanten kan bijdragen. PIT is een professionele, vooruitstrevende en open organisatie met mooie processen om kinderen het beste te bieden. De continuïteit in de ontwikkeling van 0 tot 13 jaar spreekt mij aan en had ik voor mijn eigen kinderen ook graag gezien. Verder vind ik de mensen bij PIT enthousiast en bevlogen. De passie voor hun vak is mij echt opgevallen.”

Waardengedreven

Jeroen Mathijssen is directeur innovatie bij Van Oers accountancy & advies in Breda. “Ik heb binnen de raad van toezicht van PIT de portefeuille financiën, maar ben naast de cijfers, vooral ook geïnteresseerd in de mensen. Ik ga voor de volle breedte. Ik vind het belangrijk om de ervaring die ik in mijn werk heb opgedaan op deze wijze terug te geven aan de maatschappij. Als toezichthouder kom ik kennis en kunde brengen en kan ik zelf iets leren in een andere rol in een andere omgeving. PIT is een vernieuwende organisatie die door de combinatie van kinderopvang en onderwijs getuigt van lef en ondernemerschap. Dat past bij mij.”

Han Hendrikse en Jeroen Mathijssen zijn de opvolgers van twee toezichthouders van wie de zittingstermijn afliep en van een toezichthouder die deze functie heeft neergelegd omdat zijn nieuwe baan hiermee onverenigbaar was. De raad van toezicht controleert of PIT op koers ligt en de kinderen biedt wat er is afgesproken, geeft gevraagd en ongevraagd advies en is sparringpartner voor de bestuurder. Belangrijk daarbij is dat iedereen binnen PIT met elkaar de juiste dingen doet en kan blijven doen. De raad houdt waardengedreven toezicht op het reilen en zeilen van PIT vanuit de kernwaarden integriteit, professionaliteit, verbinding en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor meer informatie www.pit-ko.nl/toezicht.