Nieuwe kinderburgemeester en kinderambassadeurs in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Melle Kramer is de nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht. In de gemeenteraadsvergadering van 30 augustus 2022 droeg Jaylinn Addink, de kinderburgemeester van het afgelopen jaar, de ambtsketen over. Ook de elf kinderambassadeurs zijn benoemd: Manou, Mats, Mario, Jesse, Ata, Thijs, Wouter, Sascha Loïs, Norah, Ruben en Fenne. Samen gaan zij nadenken over onderwerpen die zij belangrijk vinden voor Zwijndrecht.

Kinderburgemeester Melle Kramer: “Ik ben heel blij dat ik de nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht ben. Ik verheug me om samen met de kinderambassadeurs mooie dingen voor Zwijndrecht te doen.” Burgemeester Hein van der Loo: “Ik heb Melle nu al leren keren als een hele leuke jongen die ideeën graag samen verder brengt. En ‘samen doen’ is waar we voor staan in Zwijndrecht. Ik zie uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega-burgemeester en de kinderambassadeurs!”

Afscheid
Tijdens deze avond namen we ook afscheid van de huidige kinderburgemeester Jaylinn Addink en de drie kinderambassadeurs: Jackie-Ann Hofland, Susa Kleinjan en Merel Janssen. Fenne Bloem van der Horst blijft nog een jaar kinderambassadeur. Zowel de kinderburgemeester als de kinderambassadeurs kijken terug op een leerzame, maar vooral ook een hele leuke tijd.

Gevraagd en ongevraagd advies
Leren meedenken, naar elkaar luisteren, begrijpen wat er speelt, een eigen mening vormen, daarover praten en samen tot een beslissing komen; dat zijn belangrijke fundamenten van onze democratie. Dit leren kinderen het beste door het zelf te doen. Zwijndrecht geeft deze mogelijkheid door kinderen een jaar lang kinderburgemeester of één a twee jaar kinderambassadeur te zijn. De kinderen kunnen zelf onderwerpen aandragen, maar het gebeurt ook regelmatig dat medewerkers van de gemeente de kinderen vragen om ergens over mee te denken of bij te helpen.