Nieuwe expositie KunZt

ZWIJNDRECHT – Vanaf zondag 18 september 2022 tot en met zondag 23 oktober 2022 kunt u genieten van een nieuwe tentoonstelling in de expositieruimte KunZt in Zwijndrecht: VOORUITZIEN. Deze tentoonstelling, ten ere van het 25-jarig jubileum van de stichting, toont het werk van 25 beeldend kunstenaars.

Vooruitzien
De tentoonstelling toont het werk van twaalf gerenommeerde beeldhouwers die al jaren bij Stichting Beeldenpark Drechtoevers exposeren. Ook bieden zij podium aan jonge(re) kunstenaars, waarvan het werk tijdens de expositie te zien is. De expositie geeft de ontwikkeling van beeldende kunst weer in 25 uitgekozen beelden.

Beelden Raadhuisplein en gemeentehal
Ter ere van het gehele jubileum heeft Stichting Beeldenpark Drechtoevers verschillende beelden geplaatst op het Raadhuisplein en één in de hal van het gemeentehuis. Op het Raadhuisplein zijn de drie grote stenen beelden van Rob Schreefel niet te missen. Ook ziet u daar een glazenshowroomcontainer met beelden van onder andere Arianne Moerman. In de publieksruime van het gemeentehuis vindt u een schaalmodel van het beeld Choëphore (Hanneken van Dordt) van de Dordtse beeldhouwer Gerhard Lentink. Alle beelden blijven tot maandag 17 oktober 2022 staan.www.kunztzwijndrecht.nl/vooruitzien