Nieuwe expositie KunZt: NARTURE

ZWIJNDRECHT – Van 15 mei tot en met 12 juni 2022 is in KunZt Zwijndrecht de expositie ‘NARTURE’ te bezichtigen. De tentoonstelling is gemaakt door leerlingen van het DevelsteinCollege en neemt bezoekers mee langs alle aspecten die de natuur te bieden heeft. De expositie laat de grootsheid, kracht en schoonheid van natuur zien en welke rol de mens hierin speelt.

Leerlingen van het DevelsteinCollege hebben hun eigen invulling gegeven aan het thema ‘natuur’. De diversiteit van dit thema en de creatieve invuling van leerlingen is goed terug te zien in de expositie. De expositie is een combinatie van werken van leerlingen uit verschillende klassen, van onderbouw tot aan examenleerlingen.

Podium
Wethouder Ronald de Meij (cultuur): “Het is belangrijk om jongeren al op jonge leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur, daarmee stimuleer je creativiteit. In deze expositie zie je hoe leerlingen hun eigen invulling geven aan natuur en dit verwerken in een passend kunstwerk. Zij laten hiermee goed zien hoe kunst en natuur elkaar ontmoeten. Ik ben trots dat KunZt opnieuw podium biedt aan leerlingen van het DevelsteinCollege.”

Opening vrijdag 13 mei
Op vrijdag 13 mei openen 70 leerlingen van het DevelsteinCollege de expositie door het schilderen van tuinkabouters op het Raadhuisplein. Deze tuinkabouters maken daarna onderdeel uit van de tentoonstelling. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. De opening start om 15.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Openingstijden
De expositie is gratis te bezoeken. KunZt is elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag open van 13.30 -16.30 uur. Adres: Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Zwijndrecht (ingang aan de kant van de Burgemeester de Bruïnelaan). Meer informatie: www.kunztzwijndrecht.nl/narture