DORDRECHT – Met ingang van 1 april 2019 is Petra Reijnhoudt door de Raad van Toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum benoemd als nieuwe directeur/ bestuurder. Na het aangekondigde vertrek van Tijs van Ruiten, in september 2018, nam zij op verzoek van de Raad van Toezicht reeds zijn taken waar.

Nieuwe impuls
Haar kwaliteiten, achtergrond en kennis van de organisatie maken dat Petra Reijnhoudt de geschikte kandidaat is voor deze functie; daarom is zij gevraagd het stokje over te nemen. Toine Maes, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Onderwijsmuseum: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat onder leiding van Petra Reijnhoudt het museum een nieuwe impuls krijgt qua positionering en daarmee de uitstraling zowel regionaal als landelijk zal weten te versterken”.

Uitdaging

Petra Reijnhoudt: “Ik heb er heel veel zin in om de komende jaren het Onderwijsmuseum verder te ontwikkelen. Na de prachtige start in Dordrecht is het nu tijd om de positie van het museum verder te verstevigen en ons profiel aan te scherpen. Een hecht team en een prachtig pand zijn daarvoor een geweldig startpunt.”

Over Petra Reijnhoudt
Petra Reijnhoudt (1967) werkt sinds 2007 als adjunct directeur en hoofd Publiekszaken bij het Nationaal Onderwijsmuseum. Zij heeft zich ingezet voor de verdere professionalisering van het museum, zette de zakelijke bedrijfsvoering op en was samen met de vorige directeur verantwoordelijk voor de realisatie van het vernieuwde Onderwijsmuseum in gebouw De Holland in Dordrecht. Vóór 2007 werkte zij onder andere als senior adviseur bij onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep.

Foto: Jan Tito