ZWIJNDRECHT – De bouw van het nieuwe zwembad voor Zwijndrecht is weer een stap dichterbij gekomen. Het college van B&W heeft besloten tot een voorlopige gunning voor ontwerp en bouw van het nieuwe zwembad aan Pellikaan Bouwbedrijf B.V. Als er geen bezwaren komen, kan het college voor de kerstvakantie het contract met Pellikaan ondertekenen. Planning is om na de zomervakantie van 2021 te starten met de bouw.

De gemeente heeft eerder dit jaar partijen geselecteerd die deel konden nemen aan de aanbesteding. Op basis van een voorlopig ontwerp heeft de gunningscommisie Pellikaan Bouwbedrijf B.V. als beste beoordeeld. Er is gekeken naar de functionaliteit van het gebouw, de technische kwaliteit, architectuur, duurzaamheid en het plan van aanpak voor het vervolgproces.

Goede basis

Wethouder Accommodaties Tycho Jansen: “We zijn blij met dit prachtige ontwerp dat alle vastgestelde uitgangspunten bevat en een goede basis vormt voor het vervolgproces. Er is goed nagedacht over de verschillende functies van het gebouw. En het past mooi in het Develpark. Op duurzaamheid scoort het gebouw erg goed: heel zuinig met energie en materialen uit het huidige bad worden opnieuw gebruikt.”

Belangrijke aanwinst

Het nieuwe zwembadgebouw krijgt een wedstrijdbad met acht banen, een doelgroepenbad, een peuterbad, een glijbaan en een whirlpool. Wethouder Sport Ronald de Meij: “Een nieuw zwembad is een belangrijke aanwinst voor Zwijndrecht. Veel inwoners, jong en oud, maken al gebruik van het huidige zwembad. Een mooi, fris, nieuw zwembad zal zeker nog meer mensen enthousiast maken om te komen zwemmen. En dat is natuurlijk wat we graag zien!

Vervolgproces

De komende maanden gaan de gemeente, Pellikaan, de gebruikers van het zwembad en andere belanghebbenden aan de slag om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp. De wensen van deze partijen waren ook al meegenomen in het voorlopig ontwerp.

Foto: Google Maps