Nieuw skatepark Molenvliet

ZWIJNDRECHT – Skatepark Molenvliet aan de Klarinetsingel is vernieuwd en kan vanaf deze week gebruikt worden door skaters, steppers en skateboarders. Het nieuwe skatepark is samen met de jongeren van Zwijndrecht tot stand gekomen. 

De oude skatebaan was verouderd en de elementen waren aan vervanging toe. De werkzaamheden rondom het nieuwe skatepark zaten tegen afgelopen winter, waardoor het langer heeft geduurd. Deze week zijn de bouwhekken verwijderd en kan er volop gebruik van worden gemaakt. Het nieuwe skatepark is uitdagend voor beginnende én gevorderde jongeren op skates, step of skateboard. De betonnen ondergrond zorgt voor meer snelheid en op de graffitimuur kunnen zij zich uitleven door kunst te maken. 

Samen met jongeren
De jongeren van Zwijndrecht hebben meegedacht over het nieuwe skatepark. In eerste instantie kon er gestemd worden op een skatepool of een skatebaan. De honderden stemmen die binnen kwamen gaven geen reden voor twijfel; een skatebaan met uitdagend streetparcours had duidelijk de voorkeur. Daarna vroeg de gemeente de inwoners om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Uiteindelijk heeft de jeugd van Zwijndrecht massaal gekozen voor een skatepark met o.a. een quarterpipes en flat rail. 

Wethouder Jacqueline van Dongen: “Ik ben blij dat het skatepark klaar is en fijn dat het precies voor de voorjaarsvakantie is. Hopelijk zullen veel kinderen en jongeren er volgende week plezier van hebben. Buiten spelen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Wat is er nu leuker dan met je vrienden stunten op een skatebaan? En het is extra mooi dat de jongeren ook zelf hebben meegedacht over deze skatebaan.

Skatepark Heerjansdam
Het skatepark in Heerjansdam wordt dit jaar aangepakt door de gemeente. Ook hierbij worden de inwoners actief betrokken. Meer informatie daarover volgt later in het voorjaar.