Nieuw project Ambachtse Maatjes gaat van start

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een nieuw project gestart: ‘Ambachtse maatjes’. Ambachtse Maatjes is een project voor en door jongeren, waarbij de jongeren elkaar gaan helpen en ondersteunen. Dit project is opgezet door het Jongerenwerk en Hi5Ambacht, in opdracht van de gemeente. Samen slaan zij de handen ineen om dit project tot een succes te maken.

Wat is Ambachtse maatjes?

Ambachtse maatjes is een nieuw project waarin jongeren in de leeftijd 10-28 jaar zich kunnen aanmelden als maatje of als jongere met een hulpvraag. Het project biedt jongeren de mogelijkheid om elkaar te helpen. Alle jongeren verdienen een maatje waarmee zij het verschil kunnen maken en waardoor ze (weer) gezien worden. De maatjes staan dichtbij de jongeren en geven vertrouwen.  Voor jongeren is het vaak lastig de juiste en laagdrempelige ondersteuning te vinden. Een maatje is een andere jongere en sluit daardoor goed aan bij de omgeving en belevingswereld van de jongere.

Maatjes gezocht

Op dit moment wordt er druk gezocht naar maatjes, zodat er een team aan maatjes gevormd kan worden. Maatjes kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar ambachtstemaatjes@hi5ambacht.nl.

Meer informatie over wat een maatje precies is en hoe je je kunt aanmelden is te vinden op https://www.hi5ambacht.nl/ambachtse-maatjes/ en op https://jongerenwerkhia.nl/ambachtsemaatjes/.