NIEUW: Podcastserie Voorleesfeestjes voor thuis

STREEKNIEUWS – Stichting Voorlezen lanceert zaterdag 25 april de nieuwe podcastserie ‘Voorleesfeestjes voor thuis’ Op 25 april stond het Voorleesfeestje Monsterlijke monsters in het Onderwijsmuseum gepland. Nu dat niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen, bedacht Ilse van Donkelaar, projectleider van Stichting Voorlezen, een alternatief.

“In de podcastserie ‘Voorleesfeestjes voor thuis’ volgen we de opbouw van de fysieke Voorleesfeestjes in het Onderwijsmuseum, maar dan voor thuis: een gedicht, een verhaal en een activiteit. En omdat je niet zomaar bestaande verhalen mag voorlezen (auteursrechten) schrijven wij de gedichten en verhalen zelf.” Stichting Voorlezen wordt hierbij technisch ondersteund door Stichting Via Cultura. Ilse van Donkelaar: Door de crisis is er iets moois ontstaan. Iets wat er niet was geweest zonder het coronavirus. We hopen dat de kinderen die normaal onze Voorleesfeestjes in het Onderwijsmuseum bezoeken, veel plezier beleven aan onze podcasts. En dat er nog meer kinderen kennismaken met onze voorlezers en verhalen.

De podcast Voorleesfeestje voor thuis, aflevering 1 heeft het onderwerp monsters. Deze podcast is vanaf 25 april te vinden op het YouTube kanaal van Stichting Voorlezen. De volgende podcasts verschijnen op 16 mei en 20 juni en hebben de onderwerpen picknicken en (t)huis.

Ben je nieuwsgierig wat er nog meer is aan initiatieven rond voorlezen in coronatijd? Ga naar de website van Stichting Voorlezen. De Stichting heeft alle initiatieven rond voorlezen en lezen gebundeld. https://voorlezen.org/site/projecten/voorlezen-in-corona-tijd/