Nieuw bij ToBe: Songwriting Course

STREEKNIEUWS – ToBe start op dinsdag 15 september met een nieuwe cursus: Songwriting Course. Deze cursus, speciaal voor jongeren van 12-24 jaar, wordt gegeven door zangeres en songwriter Laura Jorinde. De cursus vindt plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Je kunt je nu al aanmelden via www.tobe.nl/cursussen.

In de Songwriting Course gaan jonge (aspirant) liedjesschrijvers een jaar lang aan de slag met zowel de creatieve als de technische aspecten van songwriting. Hoe schrijf je een sterke melodie? Hoe ziet de structuur van een liedje eruit? Hoe kan je met je tekst uitdrukken wat je wil zeggen? Hoe doorbreek je een writer’s block? Al deze aspecten komen aan bod.

Maak je eigen songs

Of je nou in een bandje zit en een switch wil maken van covers naar eigen werk óf het liefst alleen achter je piano of gitaar je liedjes schrijft; deze course is de volgende stap. 
De cursus bestaat uit één uur groepsles per week waar je opdrachten maakt, nieuwe technieken leert en naar elkaars werk luistert. Hiervoor is het handig als je jezelf kunt begeleiden op gitaar of piano. Het liedje laten horen via een muziekprogramma is ook prima.
Daarnaast heb je eens in de twee weken 20 minuten individuele les.
Aan het einde van het jaar presenteer je één of twee liedjes aan het publiek op het podium van de Popcentrale.

Laura Jorinde

De cursus wordt gegeven door Laura Jorinde. Zij studeerde in 2018 cum laude af aan Codarts Rotterdam met een bachelor Vocals & Songwriting van de popacademie. Laura schreef tijdens haar conservatorium tijd in uiteenlopende stijlen, arrangeerde haar muziek voor orkest en bracht haar laatste jaar door op de Academy of Arts in Philadelphia U.S.A. Laura’s eigen muziek schaart zich onder vocal electronic indie dance, maar als ze samenwerkt schrijft ze ook graag in andere stijlen. Ze bracht twee tracks uit samen met Oostenrijkse producer Kaleeh onder haar pseudoniem Laura Brook. ‘For You’ is nu meer dan 100.000 keer beluisterd en ‘Fighting A War’ meer dan 240.000 keer!

Inschrijven

Het is via www.tobe.nl/cursussen al mogelijk om aan te melden. Wil je eerst kennismaken met Laura? Kom dan naar de Open Dag op zondag 6 september in het Energiehuis. Meld je wel van te voren aan via tobe.nl.

Foto: Songwriting Course – Eva Overbeeke Fotografie