Natuurmonumenten start weer met excursies voor kinderen op Tiengemeten

STREEKNIEUWS- Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de overheid geen beperkingen in groepsgrootte of activiteiten. Natuurmonumenten op Tiengemeten ziet hierin de kans om voorzichtig weer te op te starten met excursies. Om te voorkomen dat er te veel volwassenen bij elkaar komen, start Natuurmonumenten met excursies voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Zij kunnen op zaterdag 5 juni of zondag 27 juni samen met de boswachter op pad over het eiland, zonder hun ouders! Deze activiteiten vallen onder het OERRR-programma van Natuurmonumenten.

Diersporen
Op Tiengemeten komen heel veel vogels. Ook leven er bevers, Schotse hooglanders, reeën en nog veel meer andere dieren. Alle dieren maken hun eigen sporen. Op zaterdag 5 juni gaan twee boswachters met twaalf kinderen van 9 t/m 12 jaar op pad, zonder hun ouders, om te ontdekken wat voor sporen te vinden zijn en bij wie deze sporen horen. Tijdens deze zoektocht van ongeveer 4,5 km hebben de kinderen verschillende zintuigen nodig: de oren, ogen, handen en neus. Een leerzame zoektocht over het eiland.

Struinen
Op Tiengemeten mag je van de paden af. Het is er ruig en je mag daar heerlijk door de natuur struinen. Op zondag 27 juni kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar zonder hun ouders al het moois op het natuureiland ontdekken. Een struintocht van ongeveer 5 km en zo’n 3,5 uur inclusief picknickpauze (wel een eigen lunchpakketje meenemen).

OERRR
Beide excursies vallen onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen. In dit geval zijn, door de omstandigheden, de excursies uitsluitend gericht op kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich aanmelden voor deze activiteit via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten/agenda. Ondanks dat ouders niet met de excursie mee mogen, verwacht Natuurmonumenten wel dat zij tijdens de excursie op het eiland verblijven. De dag begint met de overtocht met de pont vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Kinderen van OERRR betalen € 5,95 voor deze excursie; niet-leden betalen € 8,50.