De mooiste wandelingen beleef je samen door het groen

De Stichting Gezond Natuur Wandelen brengt buurtgenoten samen met een wekelijks gratis uurtje wandelen door het groen. Ook in Zuid-Holland, waar de natuur zich nu weer van haar mooiste kant laat zien. De deelnemers zijn enthousiast hierover;  men leert zo niet alleen de buurt maar ook de buurtgenoten beter kennen.

Omdat samen wandelen gezelliger is, verzorgt Stichting Gezond Natuur Wandelen op steeds meer plekken wekelijkse wandelingen van een uur in een rustig tempo. Vaste tijd, vast vertrekpunt en nog gratis ook. Wie aanhaakt beleeft de lente met andere ogen. Juist in een groep ziet men meer. En na afloop kan men de belevenissen delen tijdens een gezellig kopje koffie of thee. “Gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen.” aldus een van de wandelbegeleiders.

De meewandel locaties
De plaatsen in Zuid-Holland waar men al kan meewandelen zijn te vinden op de kaart van: www.gezondnatuurwandelen.nl/wandelen/vind-een-wandeling/.  Aanmelden is niet nodig. Om de natuurwandelingen ook dichtbij in de Zwijndrechtse Waard mogelijk te maken wordt er door de stichting gezocht naar enthousiaste vrijwilligers die deze wandelingen willen opstarten en begeleiden. Men krijgt daarbij alle nodige ondersteuning, promotiemateriaal en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, zoals over de natuur of die voor EHBO. Wie belangstelling heeft of meer informatie wilt kan gebruikmaken van het contactformulier op de website: www.gezondnatuurwandelen.nl

Over Stichting Gezond Natuur Wandelen
Eind 2013 startte een aantal mensen de Werkgroep Gezond Natuur Wandelen Noord-Holland. De werkgroep begon met twee pilots voor Gezond Natuur Wandelen: in Haarlem en omgeving en op Texel. Vrijwilligers werden geworven en opgeleid en vanaf september 2014 werd er wekelijks op zes plaatsen gewandeld. Dit bleek direct zo’n succes dat eind 2014 de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland is opgericht. Het uiteindelijke doel is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in de buurt van de eigen woonplaats.

Mede mogelijk
De gratis wandelingen van Gezond Natuur Wandelen in Zuid-Holland worden mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland, Stichting RCOAK, gemeente Rotterdam en het Oranje Fonds.

Bron: Stichting Gezond Natuur Wandelen