Nabestaanden schietpartij Zwijndrecht spreken van ‘ongekende daad’ en bedanken voor massale steun

ZWIJNDRECHT – De nabestaanden van de schietpartij in Zwijndrecht zeggen in een verklaring dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. Ook laten ze weten blij te zijn met de beloning van 30 duizend euro die is uitgeloofd voor de gouden tip over de voortvluchtige Lucky. Bij het drama bij winkelcentrum Walburg kwam de 66-jarige Michel uit Dordrecht om het leven en raakte haar 38-jarige dochter Anneke zwaargewond.

“Moeder Michel is doodgeschoten en zusje Anneke vecht in het ziekenhuis voor haar leven. Iedereen is intens verdrietig, hun levens staan volledig op zijn kop. Een tragedie die je niemand toewenst”, valt te lezen in de verklaring die in nauw overleg met de getroffen familie is opgesteld.

Verder melden de nabestaanden dat ze het Openbaar Ministerie dankbaar zijn voor het uitloven van 30 duizend euro tipgeld en roemen ze het snelle handelen van de politie. “De familie hoopt dat de klopjacht van de politie uiteindelijk resulteert in zijn arrestatie, zodat hij zich moet verantwoorden voor deze ongekende daad.”

Foto: gofundme.com

In de korte verklaring laten de nabestaanden verder weten dat het leed met geen pen te beschrijven valt. “Voor nu is de grootste wens van de familie om met rust gelaten te worden. Om te kunnen rouwen om het verlies van moeder en bidden voor zusje Anneke, in de hoop dat zij deze wrede aanslag zal overleven”, valt te lezen.

Inmiddels is er een crowdfundingsactie opgezet voor de kosten van de uitvaart van moeder Michel en een mogelijke revalidatie van Anneke. Die leverde tot op heden iets meer dan 10 duizend van de gewenste 50 duizend euro op.

Ondertussen gaat de klopjacht op Lucky, de vermoedelijke schutter, onverminderd voort. In Hoek van Holland is in de nacht van dinsdag op woensdag een derde vluchtauto gevonden. Ook is er een inval gedaan in een woning in de directe omgeving van de geparkeerde auto. Woensdag bracht de politie ook een nieuwe foto naar buiten van de voortvluchtige Lucky, de 49-jarige Minh Nghia Vuong, zoals zijn naam volledig luidt.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond