Muziekvoorstelling ‘Be Opera’ in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – ‘Be Opera’ is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Wat maakt opera zo bijzonder en wat gebeurt er als er gezongen en gespeeld wordt? Je ontdekt het woensdag 18 mei in Cascade.

Na het (inter)nationale succes van ‘Be Bach’ en ‘Be Mozart’ kon een vervolg niet uitblijven. Be Opera is een samenwerking tussen Ton Meijer, sopraan Marijje van Stralen en De Nationale Opera. De unieke combinatie van gerenommeerde musici en Ton Meijer is ontstaan uit de gezamenlijke wens het genre en repertoire op een laagdrempelige manier over te brengen. Vol humor en drama vertelt Ton over zijn liefde voor en de geschiedenis van de opera, terwijl verschillende musici en zangers de muziek vertolken. Het publiek helpt Ton zingend en spelend met zijn coming-out als opera gek! Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Over Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag. Woensdag 18 mei, 16.00 uur. Deze voorstelling is geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 60 minuten. Meer informatie en kaarten (à 12,50 euro) reserveren: www.stichting-cascade.nl/voorstellingen.

Foto: Kim Krijnen