STREEKNIEUWS – Na vier uitverkochte Paradiso concerten komt Merol terug naar haar hometown. Op vrijdag 17 april geeft de zangeres een exclusief concert in Bibelot. Ze vergaarde de afgelopen twee jaar bekendheid met hits als ‘Lekker Met De Meiden’, ‘Kerst Met De Fam’, ‘Geen Reet’ en ‘Hou Je Bek En Bef Me’.

Gezonde dosis zelfspot
Merol weet ieders hart te veroveren met haar cheeky teksten, jaren ’80 synths en gezonde dosis zelfspot. Dat de Dordtse snel viral ging, was geen verrassing. De hits ‘Lekker Met De Meiden’, ‘Kerst Met De Fam’ en ‘Geen Reet’ waren een schot in de roos. Met de Valentijnssingle ‘Hou Je Bek En Bef Me’ maakte ze zowel in Nederland als bij onze zuiderburen de tongen los. In het najaar van 2019 kwam haar tweede EP ‘Superlatief’ uit, gevolgd door een uitverkochte clubtour in Nederland en België.

“Ik ben niet poëtisch, draai in mijn teksten nooit om de hete brij heen, maar dát is voor mij schoonheid.”, aldus Merel Baldé (Merol).

Vliegende start
Sinds de release van haar eerste EP ‘Boter’ maakte Merol in 2018 een vliegende start. Haar kerstsingle werd het meest aangevraagd tijdens 3FM’s Serious Request en werd door RTL Boulevard uitgeroepen tot de kersthit van het jaar. In 2019 won Merol ‘Song Van Het Jaar’ en de ‘Popprijs’ tijdens de eerste editie van het Dordts Popgala in het Energiehuis. Ook werd ze gekroond tot ‘Beste Nieuwkomer’ tijdens de uitreiking van The Best Social Awards.

Van actrice naar zangeres
Vijf jaar geleden studeerde Merel Baldé af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna liep ze tientallen castings af en kreeg ze uiteindelijk een hoofdrol in de musical ‘Soldaat Van Oranje’. Ze werd niet gelukkig van het 50-plus theaterpubliek en besloot op eigen intuïtie te gaan werken. Het resultaat is Merol: geen pianomuziek, geen kleinkunst, maar elektronische popmuziek met een knipoog.

Ticketinformatie
De voorverkoop start op vrijdag 15 november om 10:00 uur. Tickets kosten €18,50 en zijn verkrijgbaar via www.bibelot.net en bij voorverkoopadres Velvet Music Dordrecht, Voorstraat 180.