Merel Jansen wint Woordkunstenwedstrijd 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT/ ZWIJNDRECHT – De Woordkunstenwedstrijd 2021 is een initiatief van de 4 en 5 mei comités van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de jeugd tot 18 jaar. Dit jaar was het thema “na 75 jaar vrijheid”.

Op woensdag 21 april zijn de zes genomineerden in de Raadzaal van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen voor de bekendmaking van de winnaar Woordkunstenwedstrijd 2021. Burgemeester Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht en burgemeester Van der Loo van Zwijndrecht maakten de winnaars bekend.

Het gedicht van Merel Jansen werd door de jury verkozen tot winnaar en uit handen van burgemeester Jan Heijkoop ontving zij haar prijs. Burgemeester Heijkoop: “De gedichten van alle inzenders en die van Merel in het bijzonder, zitten vol compassie en betrokkenheid. Ik ben iedere keer weer positief verrast door de gedichten en de daarin verweven boodschappen . Op deze wijze samen herinneren en samen herdenken blijft voor mij daarom elk jaar opnieuw waardevol.”

Monique van der Elst sloot digitaal aan bij de uitreiking en werd met haar gedicht tweede. Amber Vanlerberghe ontving voor haar gedicht de derde prijs. Burgemeester Hein van der Loo: “Fijn om elk jaar rond 4 mei weer de woordkunsten van kinderen te zien. In Hendrik-Ido-Ambacht en in Zwijndrecht. Kinderen geven woorden aan boze dingen zoals oorlog. En aan vrolijke dingen zoals vrijheid. Op hun eigen manier pakken ze de pen en staan ze stil bij wat er in het verleden is gebeurd. Verdriet en vreugde. Kinderen vertellen ons telkens weer hoe zuinig we moeten zijn op onze vrijheid. Voor nu en voor later.”

Merel, Monique en Amber dragen hun gedichten voor bij de herdenkingen in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Deze herdenkingen zijn op Nationale Dodenherdenking op 4 mei, via diverse kanalen te volgen.