Meer dan 1.200 euro voor Oekraïne

ZWIJNDRECHT – De kinderen van kindcentrum Dribbel en kindcentrum De Kim in Zwijndrecht, allebei onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs, hebben een mooi bedrag opgehaald voor Oekraïne. Op initiatief van Juna en Nika, twee leerlingen uit groep 6, is een actie gestart om flessen in te zamelen en het statiegeld te doneren aan giro 555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Om mensen hiervoor op te roepen, maakte groep 6 onder andere posters.

Gedurende een week hebben de kinderen van de twee kindcentra zich ingespannen om zoveel mogelijk flessen te verzamelen. De betrokkenheid was enorm. Middag na middag zijn de kinderen langs de deuren gegaan om te vragen of mensen hun statiegeldflessen wilden afstaan voor het goede doel. Soms waren het er zoveel dat ze niet allemaal in een keer mee naar het kindcentrum genomen konden worden. Er waren ook mensen die geen flessen hadden, maar geld wilden doneren. De reacties waren hartverwarmend.

Afgelopen week kwam bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs het eindbedrag van de actie bekendmaken. Dat was maar liefst 617,41 euro. Een geweldig resultaat. PIT heeft dit bedrag verdubbeld waardoor de eindscore op 1.234,82 euro uitkwam. Kindcentra Dribbel en De Kim en PIT kinderopvang & onderwijs zijn blij op deze manier een bescheiden bijdrage te leveren waarmee er hulp geboden kan worden aan slachtoffers van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oost-Europa. “Mooi om te ervaren dat kinderen zich op deze manier willen inzetten voor hun medemensen. Dank Juna en Nika en alle andere kinderen, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, ouders en buurtbewoners voor jullie inzet,” aldus Ad Vos.